Menu

Automatické zastavení Media Playeru při změně uživatele

15.06.2011 12:43 | Redakce Chip
Spuštěné přehrávání hudby ve Windows Media Playeru při a po vystřídání uživatelů automaticky pokračuje. Takhle by to zůstat nemělo.

Reprodukce hudby zůstává standardně aktivní na pozadí a z jiného účtu už se také nedá ovládat. Tam sice můžete rovněž spustit Windows Media Player, ten však potom poběží paralelně v dalším procesu. Poněvadž tato zdvojená reprodukce nemá v praxi žádný smysl, raději toto chování předem zakažte nastavením v aplikaci. Za tím účelem spusťte Windows Media Player. Přístup do menu získáte po kliknutí pravým tlačítkem myši na volné místo horní ovládací lišty nebo po stisku klávesy [Alt]. Otevřete příkaz »Zobrazit | Moduly plug-in | Možnosti«. Přejděte na kartu »Přehrávač«. Tam zaškrtněte volbu »Zastavit přehrávání při přepnutí na jiného uživatele«. Nastavení potvrďte postupně tlačítky »Použít« a »OK«. Změna je účinná bez restartu. Napříště se přehrávání zastaví, jakmile Windows znovu zobrazí přihlašovací dialog. I po přihlášení k původnímu uživatelskému účtu je pak ovšem nutno, chcete-li, reprodukci znovu spustit.

Zajímavosti ze světa IT v e-mailu

Stačí odeslat svoji e-mailovou adresu


Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním svých osobních údajů a užitím pro marketingové účely vydavatelství Burda Praha, spol. s.r.o.

Předplatné / nákup chipu Digitální edice chipu Aktuální vydání