Menu

Blokování automatického nahrávání dat do služby SkyDrive

17.05.2014 06:55 | Karel Kovar
Blokování automatického nahrávání dat do služby SkyDrive

Nová Windows přinesla uživatelům ještě jednu praktickou funkci – automatické zálohování do „cloudu“. Co dělat pokud se vám to nelíbí?

Po upgradu na systém Windows 8.1 jsou totiž všechny nové dokumenty a fotografie automaticky odeslány do služby SkyDrive. To je sice pro většinu běžných uživatelů výhodné (a to nejen pro případ havárie disku), celá řada uživatelů pracujících s citlivými daty si však raději tuto funkci vypne. To provedete následujícím způsobem.

Nejprve umístěte ukazatel myši do pravé části obrazovky a otevřete »Charms bar«. V něm klikněte na »Nastavení« a poté v dolní části na příkaz »Změnit nastavení počítače«. Zvolte na levé straně kategorii »SkyDrive« a poté »Úložiště souborů«. Nyní zde deaktivujte volbu »Ve výchozím nastavení ukládat dokumenty SkyDrive«. Vyberte kategorii »Z fotoaparátu«, zde místo implicitní volby »Nahrávat fotky v dobré kvalitě« aktivujte možnost »Nenahrávat fotky« a také prověřte, zda je tlačítko »Automaticky nahrávat videa na SkyDrive« nastaveno na »Vypnuto«.

achip06-trik05-nahled

Zajímavosti ze světa IT v e-mailu

Stačí odeslat svoji e-mailovou adresu


Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním svých osobních údajů a užitím pro marketingové účely vydavatelství Burda Praha, spol. s.r.o.

Předplatné / nákup chipu Digitální edice chipu Aktuální vydání
Oblíbená témata z článku