Menu

Deaktivujte ukládání dotazů a polohy při vyhledávání

19.06.2016 13:29 | Pavel Trousil
Deaktivujte ukládání dotazů a polohy při vyhledávání

Pro dosažení lepších a rychlejších výsledků při vyhledávání si Mapy Googlu ukládají vaše dotazy v časové ose, a dokonce i vaši polohu. Pokud je vám tento postup z nějakého důvodu nepříjemný, můžete smazat své vyhledávací dotazy z historie. 

Provedete to následovně: Otevřete Mapy Googlu pomocí maps.google.com a přihlaste se ke svému Google účtu. Více možností získáte po kliknutí na ikonu »Nabídka« v levém horním rohu vedle vyhledávací řádky. V nabídce přejděte skoro úplně dolů a klikněte na »Historie«. Otevře se manažer pro vaše aktivity na webu a v aplikacích. V pravém horním rohu najdete další nabídku pod ikonou tří teček, kde vyberete položku »Možnosti mazání«. Dostanete tak možnost smazat data vašich aktivit na webu a v aplikacích pro dnešní nebo včerejší den. Pokud rozkliknete možnost »Pokročilé«, budete moct smazat všechna data za poslední čtyři týdny, nebo dokonce za celé období.

Jestliže nechcete, aby se nadále ukládala vaše poloha i vaše dotazy v časové ose a nevytvářel se tak váš úplný pohybový profil, můžete Google přenastavit. Navštivte webovou stránku google.com/maps/timeline, v levém dolním rohu najděte nabídku »Pozastavit historii polohy« a klikněte na ni. Google přestane historii vaší polohy ukládat. 

Zajímavosti ze světa IT v e-mailu

Stačí odeslat svoji e-mailovou adresu


Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním svých osobních údajů a užitím pro marketingové účely vydavatelství Burda Praha, spol. s.r.o.

Předplatné / nákup chipu Digitální edice chipu Aktuální vydání
Oblíbená témata z článku