Menu
CHIP Speedtest

Automatické nahrávání fotografií do zvláštní sekce

14.02.2013 06:55 | Redakce Chip
Automatické nahrávání fotografií do zvláštní sekce
Uvítali byste možnost mít veškeré fotografie z telefonu nebo tabletu dostupné také na Facebooku, aniž by bylo nutné cokoliv ručně odesílat?

V tom případě si stačí aktivovat v nastavení mobilní aplikace Facebooku volbu »Synchronizace fotek«. Veškeré budoucí a také již existující fotky uložené v paměti se poté přesunou na speciální úložiště Facebooku s kapacitou 2 GB. Nemusíte mít přitom obavu, že by se tyto fotografie bez vašeho vědomí dostaly k někomu dalšímu – vše je nahráváno do složky přístupné pouze vám. Záleží pak pouze na vás, s kým budete chtít fotky sdílet.

Synchronizované fotky najdete na webu pod nabídkou »Fotky | Synchronizováno z telefonu«. Pomocí zatržítka v pravém horním rohu můžete označit více fotek najednou a pracovat s nimi hromadně. K dispozici je rychlá volba pro zveřejnění na profilu, odeslání ve zprávě a smazání. Kliknete-li na »Další«, objeví se také možnost vytvořit z označených fotek nové album nebo je přidat do již existujícího alba. V pravém dolním rohu si povšimněte informace o využité kapacitě. Tím, že Facebook fotky komprimuje, vystačí poskytovaná kapacita na několik tisíc fotek.

Upozornění: Aby odesílání fotek zbytečně nevyčerpávalo váš FUP limit, můžete využívání mobilní sítě pro synchronizaci fotek zakázat. Při počátečním aktivování je k tomu potřeba zvolit možnost »Synchronizace jen přes Wi-Fi«.

 

Zajímavosti ze světa IT v e-mailu

Stačí odeslat svoji e-mailovou adresu


Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním svých osobních údajů a užitím pro marketingové účely vydavatelství Burda Praha, spol. s.r.o.

Předplatné / nákup chipu Digitální edice chipu Aktuální vydání