Přejít k hlavnímu obsahu

Hry v cloudu – nyní i s Amazonem

visualio 16.08.2023

Hraní v cloudu má své výhody. Místo instalace her do výkonného zařízení je jen streamujete. Služba Luna+ od Amazonu je v tomto oboru nováčkem. Otestovali jsme ji.

Chip 08/2023: Videohry hrají miliardy lidí. Jen někteří na to ale mají herní vybavení, tedy PC nebo konzole. To však nejsou levná zařízení. Pokud si chcete zahrát propracované hry jako Cyberpunk 2077, The Last of Us nebo God of War: Ragnarok, jsou vstupní překážky poměrně vysoké. Dokonce i bezplatná hra Fortnite je při optimálním nastavení grafiky poměrně náročná na hardware.

Zde nastupuje na scénu cloudové hraní: místo na lokálním hardwaru hrajete na špičkových počítačích někde na internetu. Nemusíte nic instalovat – přenáší se pouze obraz a vaše vstupy z myši a klávesnice nebo gamepadu. Proto můžete hrát i na slabším hardwaru, jako je tablet, notebook, televizor nebo smartphone.

Poté, co Google na začátku tohoto roku ukončil svou službu Stadia, byli zatím k dispozici tři poskytovatelé cloudového hraní: Microsoft, Nvidia a Sony. Nedávno k nim příbyl ještě Amazon se svou novou službou Luna+. Jak funguje a co od ní můžete čekat se dozvíte v Chipu 8/2023.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud