Přejít k hlavnímu obsahu

Chytré, rychlé a s jasným displeje

visualio 16.08.2023

Fotoaparát, displej, baterie, procesor – v těch nejlepších smartphonech jsou všechny komponenty špičkové. Otestovali jsme aktuální modely, takže už víme, které z nich i z tohoto výběru stále trochu vyčnívají.

hlavní obrazek se zobrazuje?

chytre-rychle-a-s-jasnym-displejem.jpg

Chip 08/2023: Smartphony za cenu často i desítek tisíc musí svým uživatelům nabídnout něco navíc. Dnes se toto něco navíc nachází především ve dvou komponentách: v již tak brilantních OLED displejích s rychlou obnovovací frekvencí 120 Hz, které září stále jasněji. A u fotoaparátů, které podávají stále lepší výsledky.

Rychlé nabíjení se také stále častěji stává funkcí, kterou musíte mít: z našich 30 testovaných kandidátů jich 21 rychlonabíjení využívá. Někteří z nich nabíjejí výkonem až 120 nebo 125 W – to už je i pro většinu notebooků příliš. Téměř všechny špičkové smartphony jsou vybaveny těmi nejvýkonnějšími procesory, které jsou v současnosti k dispozici. A zařízení se systémem Android také mají více než dostatečnou paměť RAM o velikosti 8 až 12 GB.

Většina modelů proto poskytuje máslově hladký provoz a bez problémů dokáže využívat i vysoké snímkové frekvence displejů 120 Hz a více. Displeje špičkových smartphonů jsou extrémně jasné a jejich maximální naměřený jas dosahuje až téměř 1 500 cd/m2. Jak dopadlo náš test nejlepších smartphonů, kdo se stal vítězem a kdo dostal náš nákupní tip se dozvíte v srpnovém vydání Chipu.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud