Přejít k hlavnímu obsahu

WebSite X5 Evolution 13

Martin Kučera 19.09.2023
Zdroj: Chip

Chcete si vytvořit vlastní webové stránky, ale nemáte čas vymýšlet design a ladit zdrojový kód? Použijte šikovný program na tvorbu webů pomocí šablon. Plná verze - Chip 10/2023.

Díky programu WebSite X5 Evolution 13 nemusíte k vytvoření vlastních internetových stránek znát HTML ani další webové technologie.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace a registraci licence.

Program WebSite X5 Evolution 13 obsahuje několik stovek připravených šablon, které mohou posloužit jako základ vašich budoucích webových stránek. Také následující kroky tvorby webu jsou velmi snadné – ať už jde o úpravu záhlaví a zápatí webu, vytvoření struktury stránek a samozřejmě i jejich naplnění obsahem. WebSite X5 za tímto účelem používá systém stavebních bloků (texty, obrázky, videa, animace ad.), které můžete volně rozmístit do obsahu stránek. Podobu vytvářeného webu můžete průběžně kontrolovat v náhledu. Pomocí stylů si můžete nadefinovat i velikosti a okraje stránek, barvy i fonty popisků tlačítek nebo způsob otevírání menu při ukázání myší. Podobné předvolby jsou k dispozici i pro rozbalovací nabídky, včetně například i vizuálních efektů. Na konci stačí jen vygenerovat soubory pro uložení na webový server a pomocí vestavěného FTP klienta je rovnou nahrát na internet. V tištěném Chipu jsme připravili rozsáhlý popis programu, další informace najdete na produktové stránce, v on-line nápovědě výrobce a ve videonávodech na YouTube.

Plnou verzi programu WebSite X5 Evolution 13 v ceně 2 200 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních a časových omezení, ovšem bez nároku na technickou podporu a upgrade. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce října 2023.

Plná verze | On-line registrace | ČJ, AJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.websitex5.com

Základem vytvoření vlastních internetových stránek v programu WebSite X5 je založení nového projektu. Mezi jeho charakteristiky patří vedle názvu stránek také informace o autorovi, popis obsahu stránek, klíčová slova, výběr použitého jazyka nebo ikona zobrazovaná v adresním řádku prohlížeče.

Následuje výběr šablony vzhledu stránek a její barevné varianty. Klikněte proto na tlačítko „Výchozí šablona“, kterým otevřete galerii dostupných šablon. K dispozici jsou desítky různých šablon a jejich alternativ, rozdělených do několika kategorií. Rovněž můžete určit, zdali bude hlavní navigace stránek postavena horizontálně či vertikálně.

Počet a rozložení jednotlivých bloků lze snadno měnit pomocí tlačítek nad schématem stránky. Každý objekt se upravuje v samostatném editoru, kde nechybí ani nástroje na úpravu textů či vkládání obrázků a nastavení potřebných parametrů. Obrázky, animace či videa můžete čerpat jak ze zdrojů uložených ve vašem počítači, tak přímo z internetu.

Pro pokročilejší uživatele a rozsáhlejší webové projekty je k dispozici vyšší edice programu WebSite X5, označená jako Professional. K výbavě edice Evolution přidává například pokročilé možnosti úprav šablon webových stránek, jejich grafiky i zdrojového kódu, umí do stránek vkládat dynamicky generovaný obsah, poskytuje rozsáhlejší možnosti funkcionality internetových obchodů a pokročilé funkce pro SEO optimalizaci stránek. WebSite X5 Professional 13 má i vlastní mobilní aplikaci na správu webových stránek.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud