Přejít k hlavnímu obsahu

AVG Internet Security pro Chip

Martin Kučera 20.09.2023
Zdroj: Chip

Díky nadstandardním vztahům časopisu Chip a výrobce AVG mohou čtenáři zdarma používat špičkové zabezpečení AVG Internet Security bez časového omezení. Licenci stačí každý měsíc prodloužit novým licenčním klíčem z Chipu.

Jste zvyklí na antivir od AVG? S trvalou a pravidelně aktualizovanou licencí od časopisu Chip můžete nyní využívat nejnovější verzi AVG trvale.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace a registraci licence.

AVG Internet Security zajišťuje kompletní ochranu počítače před škodlivým softwarem a útoky z internetu v přehledném uživatelském rozhraní. Všechny mechanismy ochrany počítače fungují zcela automaticky, takže není nutné tento program po instalaci jakkoli nastavovat. Automaticky probíhá jak kontrola souborů a síťové komunikace na pozadí operačního systému, tak samozřejmě i aktualizace virových definic nebo pravidel pro rozpoznávání nevyžádané pošty a phishingových e-mailů. Pro detekci zatím neznámých hrozeb využívá antivir i cloud a technologii umělé inteligence, která včas zablokuje nové typy škodlivého softwaru na základě podezřelého chování programů. Zkušení uživatelé ale zároveň nezůstanou ochuzeni o možnost podrobné konfigurace jednotlivých komponent programu. Možnost zabezpečení soukromých fotografií a souborů pomocí šifrovaného trezoru je sympatickým doplňkem, který může přijít vhod. Další informace najdete na produktové stránce nebo v on-line nápovědě.

Licenci pro Chip je nutné každý měsíc prodloužit novým licenčním číslem. Licence je volena tak, aby bylo vždy dostatek času na zadání dalšího licenčního čísla z následujícího vydání časopisu. Nový licenční klíč získáte odesláním e-mailu na adresu, která je uvedena každý měsíc v časopisu Chip na strane 51 dole. Stejná adresa je uvedena i v článku na Chip DVD a v On-line DVD. 

Bez prodloužení licence AVG nelze updatovat antivirové databáze, program však zůstává v provozu. Výbava verze pro Chip je identická s aktuální verzí pro domácnosti v ceně 1 490 Kč včetně plných updatů a on-line technické podpory pro domácnosti. Pro firemní zákazníky je určena verze AVG Business

Plná verze | On-line registrace | ČJ, AJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.avg.cz 

Po spuštění AVG Internet Security se zobrazí ovládací panel programu, kde rychle zjistíte aktuální stav zabezpečení vašeho počítače, resp. aktivitu jednotlivých modulů. AVG Internet Security pracuje na pozadí operačního systému a prakticky bez jakékoli péče chrání počítač před škodlivým softwarem a útoky z internetu.

AVG Internet Security nabízí samozřejmě více možností, jak prověřit obsah počítače a chránit jej před různými typy škodlivého softwaru. Klikněte na tlačítko se třemi tečkami vedle tlačítka „Spustit celkový test“ pro nabídku různých typů testů.

AVG Internet Security reaguje i na velmi aktuální hrozbu ransomwarových útoků, takže program obsahuje i funkci na ochranu důležitých souborů před jejich neoprávněným zašifrováním. Najdete ji pod nabídkou „Základní ochrana | Počítač“, kde je třeba dále kliknout na tlačítko „Otevřít“ u modulu „Ochrana před ransomwarem“.

Zabezpečení vašeho počítače při práci v síti se věnují i další komponenty AVG Internet Security. Jde samozřejmě o firewall, který bedlivě sleduje síťovou komunikaci a blokuje nežádoucí pokusy o spojení z vnějšku i zevnitř počítače. S bezpečností v síti souvisí i nástroj na ochranu identity uživatele, který monitoruje podezřelé chování aplikací a automaticky blokuje všechny aktivity, které by mohly vést k nechtěnému provádění nebezpečných operací pod vaší identitou. AVG Internet Security kontroluje samozřejmě internetové stránky a také příchozí e-maily, bez ohledu na to, jaký e-mailový server pro svoji elektronickou poštu používáte. Nástroj E-mailová ochrana nabízí například i možnost automatického odstranění příloh vybraných typů (spustitelné soubory ad.). E-mailová ochrana obsahuje i další podrobné možnosti nastavení na ochranu před nevyžádanou poštou. Součástí AVG Internet Security je systém pro sdílení chování a způsobu používání této aplikace. Parametry nastavení najdete v menu »Nabídka | Nastavení | Obecné | Sdílení dat«.

Další významnou vrstvu zabezpečení můžete do počítače přidat pomocí bezplatného AVG Secure Browser. Jde o zabezpečený internetový prohlížeč s přednastavenými funkcemi blokování reklam a on-line sledování pohybu na internetu. AVG Secure Browser ->

AVG nabízí kromě řešení AVG Internet Security také další užitečné softwarové nástroje, mezi které patří například AVG TuneUp na vyčištění a vyladění počítače nebo AVG Secure VPN na bezpečné připojení k internetu a skrytí skutečné IP adresy vašeho počítače. Tyto aplikace nejsou součástí plné verze AVG Internet Security z Chip DVD, ale budou vám pravidelně nabízeny k zakoupení. 


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud