Přejít k hlavnímu obsahu

Partition Master 16 Pro

Martin Kučera 17.10.2023
Zdroj: Chip/EaseUs

Potřebujete na disku vytvořit nebo rozšířit oddíly? A co třeba naklonovat systémový disk? Partition Master nabízí kompletní sadu funkcí na správu pevných disků. Plná verze - Chip 11/2023.

Instalujete nový pevný disk nebo potřebujete na disku vytvořit oddíly? A co třeba naklonovat systémový disk, abyste se vyhnuli reinstalaci Windows?

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Program EaseUS Partition Master nabízí kompletní sadu funkcí na správu pevných disků a diskových oddílů. Při instalaci nového disku vám přijdou vhod nástroje pro vytvoření nových diskových oddílů a jejich formátování, při běžném používání počítače zase využijete funkce na defragmentaci, bezpečné mazání nepotřebných dat jejich opakovaným přepsáním nebo úpravu velikosti existujících diskových oddílů podle aktuální potřeby. Bezpečí vašich dat zajistí nástroje na zálohování formou kopírování dat z celých disků nebo jejich oddílů na záložní disky. Krizové situace pomohou řešit funkce pro kontrolu a opravu chyb i vadných sektorů disku. Navíc si můžete přímo v programu EaseUS Partition Master vytvořit záchranný USB flash disk (případně CD či DVD) se systémem Windows PE a nástroji nezbytnými pro záchranu dat v případě, že se váš počítač odmítne spouštět.

Roční plnou verzi programu EaseUS Partition Master 16.5 Professional Edition v ceně 900 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních včetně průběžných aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu a upgrade na vyšší verzi. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce listopadu 2023.

Plná verze | On-line registrace | AJ, NJ | Windows XP-11 (32/64 bit)
www.easeus.com

Disk či diskový oddíl pro úpravy zvolíte v levé části okna aplikace a pak z nabídky vpravo vyberete konkrétní akci. Ke změně velikosti oddílu slouží funkce „Resize/Move“, volbou „Delete“ oddíl odstraníte a pokud chcete bezpečně a nenávratně odstranit data z oddílu, použijte funkci „Wipe Data“.

Funkce na klonování celých disků a diskových oddílů je užitečná hned z několika důvodů. Předně vám pomůže s rychlým zprovozněním počítače s rozbitým diskem. Dále se hodí pro urychlení instalace nového disku do vašeho počítače nebo zrychlení konfigurace nového počítače.

Pro použití funkcí na obnovu obsahu pevného disku z dříve vytvořené zálohy nebo transfer operačního systému a aplikací do nového počítače budete potřebovat záchranný disk s prostředím WinPE, ze kterého spustíte počítač. Vytvoříte si jej s pomocí funkce „WinPE Creator“.

EaseUS Partition Master má ve své výbavě i funkce, které vám pomohou se zálohováním dat nebo instalací nového pevného disku. Funkce „Clone“ vytvoří identickou kopii obsahu zvoleného diskového oddílu, takže pokud jde o systémový oddíl, vznikne kompletní záloha instalace operačního systému i všech aplikací, uživatelských nastavení a dat. S funkcí „Migrate OS“ můžete přenést stávající instalaci Windows na nový disk bez nutnosti reinstalace.

Podporavaná zařízení: HDD: Parallel ATA (IDE), Serial ATA (SATA), External SATA (eSATA), SCSI, IEEE 1394 (FireWire). SSD: SATA SSD, M.2 SSD, NVMe SSD, Large Capacity Hard Disk(GPT and MBR Disk). Removable Devices: USB 1.0/2.0/3.0, flash drive, memory card, memory stick etc. SCSI, IDE and SATA RAID Controllers, RAIDed Configurations (Hardware RAIDs).

Všechny plné verze na Chip DVD 11/2023.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud