Přejít k hlavnímu obsahu

NetOptimizer

Martin Kučera 17.10.2023
Zdroj: Chip/WebMinds

S pomocí aplikace NetOptimizer je možné automaticky optimalizovat konfiguraci síťového připojení počítače s Windows pro maximální rychlost a stabilitu. Plná verze - Chip 11/2023.

Všechny chyby a problémy s připojením k internetu nemusí mít vždy na svědomí váš poskytovatel internetového připojení. Prověřte nejprve svůj počítač.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

NetOptimizer je snadno ovladatelný nástroj, který analyzuje váš počítač, zkontroluje konfiguraci síťového připojení a umožňuje jediným kliknutím optimalizovat skryté parametry nastavení sítě v systému Windows. To vše s cílem maximalizovat rychlost a kvalitu připojení k místní síti i internetu. K úpravě nastavení parametrů síťového připojení nepotřebujete žádné zvláštní technické znalosti ani nemusíte pátrat v hlubinách konfigurace Windows – stačí spustit automatickou optimalizaci a program NetOptimizer se už o vše postará. Kromě automatické optimalizace ale můžete snadno optimalizovat i jednotlivá nastavení sítě, jako je ukládání dat do vyrovnávací paměti, konfigurace DNS serverů, vlastnosti datových paketů nebo předvolby spojené s efektivitou datových přenosů. Další funkce programu NetOptimizer vám pomohou i se získáním přehledu o heslech k Wi-Fi, uložených ve vašem počítači, a vyčištěním internetových prohlížečů.

Roční plnou verzi programu NetOptimizer v ceně 700 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních omezení včetně průběžných aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce listopadu 2023.

Plná verze | On-line registrace | AJ | Windows XP-11 (32/64 bit)
www.netoptimizer.com

Na základní obrazovce vypíše NetOptimizer základní informace o vašem počítači a nabídne vám několik možností optimalizace vašeho připojení k síti. Nejjednodušší je zvolit „Auto Mode“ pro automatickou optimalizaci parametrů síťového připojení.

V režimu „Advanced Mode“ můžete klíčové parametry nastavení síťového připojení upravovat sami manuálně, nebo zvolit jejich automatickou optimalizaci. Vždy máte také možnost resetovat všechna nastavení zpět na výchozí hodnoty nebo si uložit profil nastavení do souboru.

Nabídka „Browser Cleanup“ směřuje k funkcím na vyčištění instalovaných internetových prohlížečů, ze kterých umí NetOptimizer odstranit historii procházení webu, cookies, dočasné soubory stažené z internetu nebo třeba data uložená ve formulářích.

S řadou běžných problémů s připojením k síti si poradí i operační systém Windows s pomocí svých vestavěných nástrojů. Ty jsou ale ve Windows celkem dobře schované, takže NetOptimizer nabízí šikovnou zkratku. Když kliknete na volbu „Click here to run Diagnostics Troubleshooting Wizard“, otevře se okno funkce „Odstraňování potíží s počítačem a jejich předcházení“, která vám může pomoci s řešením problémů se síťovým adaptérem počítače.

Všechny plné verze na Chip DVD 11/2023.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud