Přejít k hlavnímu obsahu

VSDC for iPhone

Martin Kučera 17.10.2023
Zdroj: Chip/VSDC

VSDC pro iPhony je ideálním editorem pro rychlý střih videa. Nabídne však i pokročilé nástroje pro efekt obraz v obraze, úpravu rychlosti a hlasový doprovod. Plná verze - Chip 11/2023.

Pro úpravu videí pořízených kamerou iPhonu je nemusíte přenášet do počítače, ale vystačíte si s šikovným videoeditorem v podobě aplikace.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

VSDC je výkonná mobilní aplikace pro úpravu videa v iPhonech nebo ještě pohodlněji na větších displejích iPadů, která nabízí širokou škálu funkcí pro zkušenější uživatele i ty, kteří s videoeditory zatím příliš často nepracovali. V obou případech se uživatelé rychle doberou k požadovanému výsledku. Aplikace VSDC umí pracovat nejen s videozáběry, ale také s fotografiemi, ze kterých můžete vytvářet videoprezentace nebo je vkládat do upravovaných videozáběrů. Samozřejmě je možné pracovat i se zvukovou stopou, která může obsahovat zvolené audiosoubory nebo namluvený komentář. Nezbytné funkce na volbu formátu a střih videozáběrů na časové ose doplňuje aplikace VSDC o možnost aplikování efektových filtrů, změny rychlosti a směru přehrávání nebo třeba nastavování průhlednosti a pozadí. Dále nechybí ani možnost opatřit videozáběry nálepkami a smajlíky s nastavitelnou velikosti a dobou zobrazení. S těmito doplňky se na časové ose pracuje jako s další videostopou, a tak je velmi snadné vložit je na přesně zvolené místo a zobrazit po zvolenou dobu. To samé platí i pro textové titulky a popisky. Aplikace VSDC má velmi přehledné uživatelské rozhraní, nezatěžuje nás nepřeberným množstvím funkcí a jejich nastavení, a tak se s ní i příjemně pracuje – dokonce i na menším displeji iPhonů. A jelikož podporuje export videí v rozlišení až 4K, lze s pomocí VSDC vytvářet videa nejen pro sociální sítě, ale také pro přehrávání na televizi v obýváku. Další informace a videa najdete na produktové stránce, když budete potřebovat při používání aplikace VSDC poradit, vyvolejte tlačítkem s ozubeným kolem nabídku „Settings“ a v nastavení pokračujte volbou „Tutorial“. Spustí se jednoduchý průvodce základními funkcemi pro úpravy videa.

Roční plnou verzi mobilní aplikace VSDC v ceně 550 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních omezení včetně průběžných aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu. Licence je určena pro jedno nekomerční zařízení a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce listopadu 2023.

Plná verze | On-line registrace | AJ | iOS 13 a novější
www.videosoftdev.com

Prvním krokem po výběru videí ke zpracování je volba poměru stran a orientace upravovaného videozáznamu. K dispozici jsou formáty oblíbené na sociálních sítích i možnost editace videa ve formátu 16:9, vhodném pro přehrávání na televizi.

Pak přichází na řadu samotný střih. Přidržte prst na časové ose na místě, které chcete upravit a tím aktivujte nabídku nástrojů – od stříhání, přes nastavení průhlednosti, hlasitosti zvuku, rychlosti a směru přehrávání až po aplikování efektů či vrstev.

Při úpravách videí v mobilu rozhodně nemohou chybět nálepky a emoji, stejně jako možnost vkládání textových popisků či změna pozadí. Nálepky a popisky se vkládají jako další obrazová stopa, se kterou můžete na časové ose dále pracovat.

Aplikace VSDC nezůstává uživatelům nic dlužná ani pokud jde o výstupní soubory s upravenými videozáběry. Klepnutím na tlačítko v pravém horním rohu vyvoláte nabídku exportování videa, resp. nastavení jeho kvality. Zde je možné v několika krocích zvolit rozlišení od 360p až po 4K, což respektuje možnosti videokamer osazených v moderních iPhonech. Pokud jde o snímkovou frekvenci, jsou k dispozici hodnoty od 24 do 60 fps. Uložení videoprojektu do galerie zabere jen chvilku (samozřejmě v závislosti na délce videoklipu) a pak už můžete video sdílet v sociálních sítích.

Všechny plné verze na Chip DVD 11/2023.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud