Přejít k hlavnímu obsahu

Aiseesoft Data Recovery

Martin Kučera 17.10.2023
Zdroj: Chip/Aiseesoft

Výkonný nástroj pro obnovu dat Data Recovery vám pomůže obnovit všechny typy dat, jako jsou obrázky, dokumenty, nahrávky, videa, e-maily a další. Plná verze - Chip 11/2023.

Smazali jste si důležitý dokument, e-mail nebo celou sadu fotek z dovolené? Aiseesoft Data Recovery se pokusí vaši chybu napravit a data obnovit.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

S plnou verzí programu Aiseesoft Data Recovery se můžete pokusit nejen o obnovu smazaných souborů, které byly zároveň odstraněny i z koše, ale také o získání dat z přeformátovaných pevných disků nebo z havarovaných disků, k jejichž obsahu se Windows z nějakého důvodu nedokážou dostat. Funkce na záchranu smazaných dat spolupracují samozřejmě i s USB flash disky či s paměťovými kartami z digitálních fotoaparátů a mobilů, na kterých se třeba před zformátováním nacházely fotografie, o které jste nechtěli přijít. V nastavení programu si můžete určit, jaká data budou vyhledávána (fotky, videa, dokumenty, e-maily atd.) a k dispozici je rychlejší režim prohledávání disku, nebo důkladnější postup skenování, který však zabere více času. Nespoléhejte ovšem na to, že by byl program Aiseesoft Data Recovery všemocný – vždy záleží především na tom, zdali již nebyly smazané soubory přepsány novými daty. 

Roční plnou verzi programu Aiseesoft Data Recovery v ceně 1 100 korun můžete používat bez funkčních omezení včetně průběžných aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce listopadu 2023. 

Plná verze | On-line registrace | ČJ, AJ | Windows XP-11 (32/64 bit)
www.aiseesoft.com

Použití předvolby Check all file types by vás zbytečně zahltilo stovkami nalezených souborů, proto se vyplatí hledat spíše soubory konkrétního typu. K tomu slouží předvolby jako Image, Audio, Document nebo Email, které vám umožní zvolit konkrétní typy hledaných dat.

V okně s výsledkem vyhledávání souborů k obnově najdete ještě další užitečné funkce. Jde především o Preview, tedy náhled souborů, které je možné obnovit. Tato funkce má samozřejmě své opodstatnění zejména u fotografií a textových souborů.

Tlačítkem Deep Scan v okně programu Aiseesoft Data Recovery s přehledem výsledků kontroly disku spustíte důkladnější postup skenování dat, který může u velkých disků trvat i několik desítek minut. Výsledky také můžete filtrovat podle různých kritérií.

Při obnově zachráněných souborů pamatujte na to, že byste je neměli v programu Aiseesoft Data Recovery ukládat na stejný disk, ze kterého se snažíte zachránit i další data. Abyste nesnižovali naději na záchranu dalších souborů, které byste takto mohli přepsat, použijte k umístění obnovených dat jiný disk. Pokud budete chtít umístit obnovená data na stejný fyzický disk, program vás na to upozorní a vyžádá si potvrzení tohoto kroku.

Všechny plné verze na Chip DVD 11/2023.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud