Přejít k hlavnímu obsahu

DENOISE projects 2 Pro

Martin Kučera 17.10.2023
Zdroj: Chip/Franzis

Aplikace DENOISE projects analyzuje na fotografiích až sedm typů obrazového šumu a s ohledem na zachování ostrosti detailů pak navrhne automatické vyčištění. Plná verze - Chip 11/2023.

Pokud nainstalujete DENOISE projects, můžete v klidu fotografovat i v tmavém prostředí, které dříve neumožňovalo pořídit slušnou fotografii.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Franzis DENOISE projects 2 Professional je jednoúčelový nástroj, který se specializuje na automatické odstranění nežádoucího šumu ve fotografiích. Nežádoucí šum vzniká při focení scén a objektů s nízkou intenzitou osvětlení a dlouhou uzávěrkou. Typicky může jít o snímky noční oblohy, podvečerní krajiny nebo třeba různých hudebních koncertů se speciálním osvětlením pódia. Program provede pro každý snímek speciální analýzu a navrhne nejefektivnější způsob, jak odstranit šum z obrázků. Díky pokročilým technologiím jsou výsledky automatického odstranění šumu velmi dobré. V předvolbách můžete dále upravovat parametry a rychle najít správné nastavení, které vyhovuje přesně vašim představám. DENOISE projects 2 v nejvyšší verzi Professional pracuje i se snímky ve formátu RAW až do citlivosti ISO 4 000 000, zvládá dávkové zpracování celých sérií fotek s individuálními nastaveními, které si program určí v závislosti na analýze snímků. Program odstraňuje 7 typů obrazového šumu: šum v luminanci, barevný šum, proužkování, barevný zákal, horké pixely, sůl a pepř a mezery. Poradí si i difrakcí u ostrých zdrojů světla a s korekcí chromatické aberace, která se projevuje duhovými lemy ne hranách kontrastních částí snímku. V této verzi se také poprvé objevila technologie "Natural-Grain-Engine", která nejprve se obraz zbaví šumu tak, jak je to technicky nejlépe možné a v druhém kroku do snímku cíleně započítá filmové zrno. Výsledek je překvapivě přirozený a čistý. 

Plnou verzi programu Franzis DENOISE projects 2 Professional v ceně 1 800 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních a časových omezení, ovšem bez nároku na technickou podporu a upgrade na vyšší verzi. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce listopadu 2023. 

Plná verze | On-line registrace | AJ, NJ | Windows 7-11 (64 bit), macOS
www.projects-software.com

Po otevření snímku provede DENOISE projects 2 Professional automatickou detekci šumu a dalších obrazových vad a nabídne optimalizované řešení. Uživatel nemusí být žádný odborník, stačí souhlasit nebo vyzkoušet další profily pro odstranění šumu a vylepšení snímku.

Editor zvládá dávkové zpracování celých sérií fotek s individuálním nastavením parametrů, které si program určí v závislosti na analýze každého snímku.

Pokud fotíte do formátu RAW, můžete využít vyspělý modul pro import těchto snímků. Program nabízí 8 kategorií úprav, kde vedle obvyklých parametrů, jako je vyrovnání balance barev nebo expozice, lze volit i korekce objektivu a barevné efekty.

Pro pohodlnější práci s dalšími grafickými programy je možné doinstalovat zásuvné moduly Franzis DENOISE projects 2 Professional pro aplikace Adobe Photoshop od verze CS6, Adobe Photoshop Elements od verze 11 a zásuvné moduly pro Adobe Lightroom od verze 4. Výrobce produkuje mnoho špičkových nástrojů pro úpravu fotografií. V případě šumu se jedná o nejnovější produkt DENOISE projects, který k odstranění šumu přidává i úpravu jasu, kontrastu, barev a celkového ladění fotografie.

Všechny plné verze na Chip DVD 11/2023.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud