Přejít k hlavnímu obsahu

AntiBrowserSpy 2024

Martin Kučera 07.11.2023
Zdroj: Chip

Aplikace AntiBrowserSpy monitoruje činnost internetových prohlížečů, čistí stopy po surfování a pomáhá tak chránit soukromí uživatelů. Plná verze - Chip 12/2023.

Snad žádné programy neuchovávají o vaší činnosti na počítači tolik informací jako internetové prohlížeče. Proto se hodí si na ně důkladně posvítit.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Internetové prohlížeče jsou nejpoužívanějšími aplikacemi. Zároveň se ale jedná o nástroje, prostřednictvím kterých lze sledovat aktivity uživatele na internetu. Pokud někdo hledá kávovar na Heurece, o pět minut později mu bude stejný kávovar nabízen na Facebooku nebo na YouTubu. Je neuvěřitelné, kolik soukromých informací je při surfování na internetu odposloucháváno a komerčně využíváno. Úkolem aplikace AntiBrowserSpy je úprava nastavení všech běžně používaných prohlížečů (Chrome, Firefox či Edge), aby v počítači nenechávaly tolik informací o surfování v síti a neotevíraly dveře obtěžující reklamě nebo dokonce nebezpečným webovým aplikacím. AntiBrowserSpy má souhrn informací, který vám okamžitě prozradí, jak bezpečné je vaše soukromí a zda nedochází k nežádoucímu sledování. Zjistíte v reálném čase, který internetový gigant chce znát vaše chování na internetu. Nebojte se, nemusíte být experti na zabezpečení. S AntiBrowserSpy můžete snadno nakonfigurovat mnoho nastavení sami nebo si vše optimalizovat zcela automaticky. Místo toho, aby AntiBrowserSpy prováděl pouze obecná nastavení, přizpůsobuje nastavení zabezpečení vašemu systému a nainstalovaným prohlížečům. Výchozí nastavení programu vás zároveň nepřipraví o možnost uložit si přístupové údaje k nejčastěji navštěvovaným webovým stránkám, využít automatické doplňování formulářů a další oblíbené funkce prohlížečů. Vrcholem je rozšíření prohlížeče pro Chrome, FireFox a Edge, které úspěšně blokuje reklamu a sledování na webových stránkách a dostává každodenní aktualizace.

Plnou verzi programu AntiBrowserSpy 2024 v ceně 750 korun můžete používat bez funkčních nebo časových omezení, ale bez nároku na update na vyšší verze a technickou podporu. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce prosince 2023

Plná verze | On-line registrace | AJ, NJ | Windows 7-11 (32/64 bit) 
www.abelssoft.com

Nejdůležitější informace zobrazí AntiBrowserSpy hned v hlavním okně. Nabídka „Dashboard“ znázorňuje stav ochrany vašeho soukromí v souvislosti s nastavením internetových prohlížečů, společně s informací, jak lze dále situaci zlepšit.

Pokud si sami chcete nastavit funkce internetových prohlížečů, přejděte do nabídky „AntiSpy“ a zvolte prohlížeč, jehož nastavení chcete upravit. Pak můžete použít buďto funkci „Optimize all now“, nebo sami zvolit konfiguraci sledovacích funkcí.

V nabídce „Guard“ můžete aktivovat další důležitou funkci, kterou je surfování na internetu v anonymním režimu. Aktivujte funkce „Guard“ a Stealth Browser“ a pak můžete spustit kterýkoli z instalovaných prohlížečů, bez možnosti identifikovat jeho konfiguraci, respektive konfiguraci vašeho počítače.

Program AntiBrowserSpy vás při každém spuštění upozorní na nutnost zavřít všechny internetové prohlížeče instalované v počítači, aby bylo možné upravovat jejich nastavení a spravovat data, která prohlížeče ukládají do počítače. Při prvním spuštění programu se navíc musíte rozhodnout, zdali budou v rámci čištění pozůstatků po surfování na internetu mazána i hesla, data z formulářů a cookies. Doporučujeme vám hesla a data z formulářů ponechat a mazat jen cookies webových stránek.

Všechny plné verze na Chip DVD 12/2023.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud