Přejít k hlavnímu obsahu

Srovnávací test skládacích smartphonů

Michal Bareš 10.11.2023
Zdroj: Samsung

Otestovali jsme pro vás nejnovější špičkové modely skládacích telefonů, do laboratoře nám dorazilo šest „flipů“ a šest „foldů“ od různých výrobců.

Chip 12/2023: Trend v oblasti displejů chytrých telefonů se už léta vytrvale ubírá jedním směrem, jsou stále větší a větší. To má ale logicky nevýhodu v tom, že spolu s displejem se musí zvětšovat i samotná zařízení, čímž se pro některé uživatele stávají příliš objemnými. Řešení slibují skládací mobilní telefony. V rozloženém stavu nabízejí velkou plochu displeje, ale při přenášení je složíte, takže se vejdou i do menších kapes. Díky venkovnímu displeji se přitom dají používat i ve složeném stavu.
Do našeho testu jsme zařadili celkem dvanáct současných skládacích telefonů. Jejich ceny odpovídají prémiovým nárokům těchto zařízení. Začínají na cca 18 000 Kč za starší Samsung Galaxy Z Flip 4 a Huawei P50 Pocket. Na horní hranici se aktuálně nachází Huawei Mate X3 za téměř 70 000 Kč. Hodně drahé jsou ale i modely Samsung Galaxy Z Fold 5 nebo Pixel Fold od Googlu.
V testu jsme podrobně zkoumali nejen výkon procesorů, ale i kvalitu displejů a fotoaparátů. Podrobné výsledky najdete v Chipu 12/2023.

Další témata Chipu 12/2023


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud