Přejít k hlavnímu obsahu

Driver Booster 11 PRO

Martin Kučera 10.11.2023
Zdroj: Chip

Program Driver Booster umí najít a instalovat nejnovější ovladače pro jednotlivé hardwarové komponenty počítače – často i velmi exotické nebo archivní. Plná verze - Chip 12/2023.

Komu by se chtělo stále kontrolovat, jestli nejsou k dispozici nové ovladače? Využijte raději nejrozsáhlejší databázi driverů pro všechny typy zařízení. 

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Driver Booster provede ihned po svém spuštění kompletní analýzu hardwaru vašeho počítače, při které zjistí verze a aktuálnost instalovaných ovladačů. O výsledku budete informováni v hlavním okně programu, s podrobným rozpisem hardwarových zařízení a souvisejících ovladačů. Tím ale práce programu nekončí. Driver Booster dokáže příslušné ovladače stáhnout z internetu a zcela automaticky, na pozadí operačního systému, provést aktualizaci. Jako uživatel se nemusíte vůbec o nic starat, a navíc máte možnost, díky automaticky vytvářeným bodům obnovy systému, v případě potřeby vrátit provedené změny zpět. S programem Driver Booster lze na jedno kliknutí myší stahovat celé sady ovladačů, takže vám dobře poslouží třeba i při kompletní reinstalaci počítače nebo přechodu na Windows 11. Na základě zastaralosti konkrétních ovladačů vás Driver Booster informuje i o tom, jaký mají neaktuální ovladače vliv na výkon vašeho stroje.

Zajímavou funkcí aplikace Driver Booster je také off-line aktualizace ovladačů, která umožňuje exportovat informace o hardwaru, jehož ovladače nelze z nějakého důvodu aktualizovat z internetu (například protože má nefunkční síťový adaptér), abyste je následně mohli stáhnout pomocí jiného počítače. Driver Booster dále obsahuje i sadu nástrojů na opravu některých problémů s hardwarem, na které můžete při práci s počítačem narazit. Driver Booster se například může pokusit opravit nefunkční zvuk a internetové připojení nebo nevhodně nastavené rozlišení obrazovky. Také umí odstranit chyby špatně rozpoznaného a instalovaného hardwaru, které hlásí Správce zařízení ve Windows. Postupem času se v počítači hromadí také ovladače zařízení, která jste třeba použili jen jednou a už je dávno nemáte k počítači připojená. Driver Booster umí ovladače takových zařízení kompletně odstranit. A samozřejmě nechybí ani detailní analýza a výpis kompletní hardwarové konfigurace počítače pro lepší orientaci v instalaci a aktualizacích příslušných ovladačů.

Roční plnou verzi programu Driver Booster 11 PRO v ceně 600 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních omezení včetně průběžných aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu a upgrade na vyšší verzi. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce prosince 2023.

Plná verze | On-line registrace | ČJ, AJ | Windows XP-11 (32/64 bit)
www.iobit.com

Je velmi pravděpodobné, že Driver Booster odhalí nějaké zastaralé nebo i zcela chybějící ovladače. Není to ale žádný problém – stačí jen kliknout na tlačítko „Aktualizovat nyní“ a Driver Booster příslušné ovladače automaticky stáhne a instaluje.Driver Booster umí také zrychlit počítač a odstranit z něj zbytečnosti. Obě funkce najdete v nabídce „Boost“. Zatímco „Herní booster“ zastaví zbytečné procesy a uvolní kapacitu operační paměti, „Optimalizace systému“ vyžaduje stažení (placené) komponenty.Jednou z šikovných funkcí programu Driver Booster je off-line aktualizace ovladačů. Tato funkce vám umožní zprovoznit například nefunkční síťovou kartu, kvůli které nelze automaticky instalovat ovladače z internetu. Stačí vám jen USB flash disk a druhý počítač připojený k síti.

Další užitečná funkce programu Driver Booster se nachází pod tlačítkem „Boost“. Jde o „Herní booster“, tedy režim, ve kterém Driver Booster zastaví aktuálně nepotřebné procesy a služby a uvolní kapacitu operační paměti i výkon procesoru pro hraní her nebo používání jiných náročných programů, například na stříhání videí. Mezi předvolbami nastavení programu Driver Booster najdete ještě například kartu „Ignorováno“, se seznamem vámi zvolených zařízení, jejichž ovladače nebudou aktualizovány. Tato funkce je užitečná třeba v případě, když víte, že je nová verze ovladače konkrétního zařízení nekompatibilní s operačním systémem či jiným instalovaným softwarem.

Všechny plné verze na Chip DVD 12/2023.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud