Přejít k hlavnímu obsahu

Photo Optimizer 9

Martin Kučera 10.11.2023
Zdroj: Chip

Snadno ovladatelný, ale zároveň velmi výkonný nástroj na úpravy fotografií Ashampoo Photo Optimizer 9 si poradí se snímky ve všech běžných formátech. Plná verze - Chip 12/2023.

Program poslouží i méně zkušeným uživatelům, kteří se sice nechtějí pouštět do rozsáhlých úprav fotek, ale nestačí jim možnosti mobilních aplikací.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Ashampoo Photo Optimizer nabízí automatický režim úprav fotek, ve kterém jedním kliknutím myší necháte vyladit jas, kontrast, barvy i zaostření snímků. Pokud se vám výsledek automatické úpravy nebude zdát dokonalý, můžete dále pokračovat sami pomocí připravených funkcí na jemné doladění každé fotky. Šikovné je, že program vždy ukazuje dělený náhled snímků v jejich původní a upravené podobě. U každé fotky si tedy můžete důkladně zkontrolovat všechny kroky editace ještě dříve, než výsledný snímek uložíte. A úprav můžete s fotkami v programu Ashampoo Photo Optimizer provádět opravdu slušné množství. K dispozici jsou například funkce na vyrovnání horizontu, korekci barev, vybělení zubů a odstranění skvrn na pleti nebo třeba rozmazání obrazu. K tomu samozřejmě nechybí armáda efektů a kreativních filtrů, se kterými můžete vytvářet z fotek kresby či olejomalby, efektní staré snímky nebo přidávat rámečky a vodoznaky.

Plnou verzi programu Ashampoo Photo Optimizer 9 v ceně 1 000 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních a časových omezení včetně průběžných aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu a upgrade na vyšší verzi. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce prosince 2023.

Plná verze | On-line registrace | ČJ, AJ | Windows XP-11 (32/64 bit)
www.ashampoo.com

Pokud se nechcete úpravami fotek příliš zdržovat, stačí je v programu Ashampoo Photo Optimizer otevřít snímek ke zpracování a kliknout na tlačítko „Automatická optimalizace“. Během okamžiku bude připraven náhled upraveného snímku, se kterým můžete dále pracovat, nebo jej rovnou uložit.

Není nezbytně nutné, abyste využili všechny možnosti automatické optimalizace, které Ashampoo Photo Optimizer nabízí. Sami si můžete zvolit, co bude optimalizováno automaticky a jaké úpravy provedete raději sami pomocí manuálního nastavení hodnot.

Nakonec můžete upravenou fotku opatřit třeba rámečkem a uložit ji ve vybraném formátu. Vždy vám samozřejmě doporučujeme ukládat upravené fotky do jiné složky, aby zůstaly zachovány i originály snímků. Uložit si můžete i oblíbené kroky při úpravách fotek.

Všechny funkce na úpravy snímků a efekty lze v programu Ashampoo Photo Optimizer detailně ručně nastavit a také libovolně kombinovat. Pro korekci nastavení jsou připraveny klasické posuvníky, ale pro ještě větší přesnost můžete zadávat i číselné hodnoty. Snad není třeba zmiňovat, že Ashampoo Photo Optimizer zvládne i běžné úpravy jasu a kontrastu nebo ořezávání a otáčení fotek dle potřeby. Pokud se nechcete pouštět do rozsáhlých retuší, je Ashampoo Photo Optimizer nástroj, se kterým si plně vystačíte.

Všechny plné verze na Chip DVD 12/2023.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud