Přejít k hlavnímu obsahu

Windows 11 s umělou inteligencí

Josef Mika 09.11.2023
Zdroj: GettyImages

S další aktualizací překoná systém Windows 11 vše, co tady bylo předtím. Operační systém získá první funkce podporované umělou inteligencí, stejně jako řadu dalších vylepšení.

Chip 12/2023: Letošní aktualizace funkcí systému Windows 11 je poněkud rozporuplná. Je to bezpochyby nejpozoruhodnější aktualizace za poslední roky, protože se ve Windows konečně zase něco děje. Nechápejte to špatně, Microsoft byl i v posledních letech pilný a přidal do Windows 10 a později i do Windows 11 řadu nových funkcí. Tyto nové funkce ale byly většinou zajímavé jen v době vydání a pak se na ně rychle zapomnělo. 

Naproti tomu aktualizace z podzimu 2023, která povýší Windows 11 na verzi 23H2, bude mít mnohem dlouhodobější účinek. Jedná se o první krok Microsoftu směrem k využití umělé inteligence ve Windows, protože na pracovní plochu přibude vždy připravený chatbot. V tomto článku vám ale představíme i mnoho dalších nových funkcí ve velké aktualizaci systému Windows 11. Navzdory mnoha novinkám přitom sám Microsoft hovoří pouze o „malé aktualizaci“. Jak to do sebe zapadá? 

Microsoft používá trik, kdy sice přináší mnoho nových funkcí, ale jádro systému Windows ponechává stejné. Výhodou tohoto postupu je, že každý, kdo má pravidelně aktualizovanou verzi Windows 11 22H2, dostane nové funkce do svého systému s předstihem, kousek po kousku. 

Vše o aktualizaci na Windows 23H2 se dočtete v prosincovém Chipu, který je v prodeji už od 15. listopadu. 

Další témata Chipu 12/2023


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud