Přejít k hlavnímu obsahu

Slideshow Creator

Martin Kučera 09.12.2023
Zdroj: Chip

Program Aiseesoft Slideshow Creator umí vytvářet efektní prezentace fotografií, plné animací a přechodů a exportovat je v různých videoformátech. Plná verze - Chip 01/2024.

Pokud chcete zážitky z cest i jiné fotky předvést přátelům profesionálním způsobem, bude pro vás Slideshow Creatornedocenitelným pomocníkem.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

V programu Aiseesoft Slideshow Creator můžete dělat mnohem více než jen vytvářet obyčejné prezentace fotek z dovolených s několika přechodovými efekty. Program vytváří prezentace, které mohou vypadat skoro jako opravdové filmy. A podobným způsobem se s programem také pracuje. V uživatelském rozhraní totiž najdete obdobu časové osy, na kterou zařadíte snímky, stejně jako třeba videozáběry, a můžete dále pracovat i s obrazovou i zvukovou složkou vaší budoucí prezentace. Jednotlivé snímky a jejich pozadí lze při zobrazení vylepšit animacemi a přechodovými efekty a dále doplnit například i animované titulky nebo prezentované snímky vylepšit kreativními obrazovými filtry. Na pozadí prezentace si můžete zvolit hudební soubory v běžných formátech a v nastavení programu pak určit dobu přehrávání a třeba i aktivovat přehrávání zvuku ve smyčce. Dostatečná nastavení jsou k dispozici i pro export prezentace.

Roční plnou verzi programu Aiseesoft Slideshow Creator v ceně 1 200 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních omezení včetně průběžných aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu a upgrade na vyšší verzi. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce ledna 2024.

Plná verze | On-line registrace | ČJ, AJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.aiseesoft.com

Postup vytváření prezentací fotek v programu Slideshow Creator v mnohém připomíná práci ve videoeditorech. Jednotlivé snímky se řadí na obdobu časové osy a k nim pak přidáte přechodové efekty, textové popisky i zvuk na pozadí. Jednotlivé prvky prezentace se na časovou osu přetahují myší z příslušných nabídek.

Všechny efekty najdete v okně v pravé horní části a kromě přechodů mezi snímky se zde nacházejí také kreativní filtry, které mohou vašim snímkům dodat zcela nový nádech. Zároveň můžete do prezentace snímků doplnit i titulky a různé další grafické prvky.

Kromě exportu do standardních formátů videa s nastavitelným rozlišením a datovým tokem, nabízí Slideshow Creator také export videa dle použitého přehrávacího zařízení – především konkrétních modelů mobilních telefonů. Ušetříte tak místo, protože se použije odpovídající nastavení dle displeje smartphonu.

Jakmile máte prezentaci snímků hotovou a doladěnou, což si můžete zkontrolovat přímo ve vestavěném přehrávači, můžete přistoupit k jejímu exportu do zvoleného formátu. Rozhodně si ale nejprve prostřednictvím volby „Soubor | Uložit projekt“ uložte i rozpracovanou prezentaci, abyste ji mohli kdykoli později upravovat. Pak pokračujte nabídkou „Vývozní | Export do videa“ a pak si zvolte formát a rozlišení videoprezentace – až do 4K, což se bude perfektně vyjímat na televizi v obýváku.

Všechny plné verze na Chip DVD 01/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud