Přejít k hlavnímu obsahu

UnInstaller 12

Martin Kučera 09.12.2023
Zdroj: Chip

Ashampoo UnInstaller vám pomůže z počítače snadno a bez pozůstatků odstranit už nepoužívané aplikace, stejně jako nepotřebné nástroje z výbavy Windows. Plná verze - Chip 01/2024.

Odinstalování některých programů nemusí být jednoduché. S šikovným nástrojem ale můžete aplikace odstraňovat hromadně jedním kliknutím.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Aplikace Ashampoo UnInstaller sleduje instalace nových programů do vašeho počítače a zaznamenává všechny změny provedené na pevném disku a také v registru Windows. Jakmile budete chtít, odstraní Uninstaller už dále nepoužívané programy a vrátí váš počítač do původního stavu. Uninstaller samozřejmě dokáže odinstalovat i programy, které byly do počítače instalovány už dříve, a ke kterým tedy neexistuje záznam o instalaci, včetně součástí základní výbavy operačního systému Windows. Také po těchto programech v počítači pečlivě zamete všechny pozůstatky. A kdybyste snad při odinstalovávání nepotřebného softwaru udělali nějakou chybu, můžete se případně vrátit k automaticky vytvořenému bodu obnovení systému.

Mimo to nabízí UnInstaller i mnoho dalších funkcí, které pomáhají s pravidelnou očistou počítače od zbytečností. Například je možné odstranit nepotřebné doplňky internetových prohlížečů, smazat historii surfování po webu a všechna dočasně stažená data, vyhledat a smazat nepotřebné soubory na pevném disku a také vyčistit registr Windows od poškozených a zbytečných záznamů. Nepotřebná data umí aplikace spolehlivě zlikvidovat jejich několikanásobným přepsáním.Ve verzi 12 přináší UnInstaller novou zajímavou funkci hibernace aplikací. Hibernace zajistí, že málo používané aplikace, které se ale spouští společně s Windows, budou konzumovat jen minimum systémových prostředků, takže je nebude nutné hned odinstalovávat. Můžete počkat, jestli je během nějaké doby skutečně nebudete potřebovat, a teprve pak je případně z počítače odstranit. Výrobce také uvádí, že funkce na čištění pozůstatků po odinstalovaných aplikacích na pevném disku počítače byla zásadně vylepšena a Uninstaller 12 slibuje, že je při čištění nyní nejen efektivnější, ale také až o 50 % rychlejší.

Plnou verzi programu Ashampoo Uninstaller 12 v ceně 550 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních a časových omezení včetně průběžných aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu a upgrade na vyšší verzi. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce ledna 2024.

Plná verze | On-line registrace | ČJ, AJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.ashampoo.com

Když aktivujete funkci „Strážce instalace“, detekuje Ashampoo UnInstaller všechny nové instalace aplikací a vytvoří o nich záznam. Později je na základě těchto informací možné odinstalovat nepotřebné programy včetně všech jejich součástí.

Když je všechny vyberete a označíte, možná vás překvapí, kolik místa ve vašem počítači zbytečné aplikace zabírají. Velkou výhodou je, že Ashampoo Uninstaller umí všechny tyto aplikace odstranit najednou, bez otravného spouštění mnoha průvodců odinstalací.

S rozhodnutím, který software z počítače odinstalovat nebo jej nechat hibernovat, vám může pomoci i nabídka „Vliv na výkon“, která obsahuje přehled aplikací, seřazený podle jejich nároků na kapacitu operační paměti a výkon procesoru.

Velmi užitečnou funkcí programu Ashampoo UnInstaller je možnost odinstalovat nepotřebné aplikace a součásti Windows, kterými Microsoft tento operační systém bohatě vybavil. V nabídce „Aplikace Windows“ můžete označit nástroje z výbavy operačního systému, které nepoužíváte a chcete se jich zbavit. Bohužel ale není vyloučeno, že je některá z budoucích větších aktualizací přes Windows Update vrátí zpět do hry nebo že nepřidá další softwarový balast.

Nový Ashampoo Uninstaller 14 přichází se zajímavou funkcí na přesunutí nainstalovaných programů na jiný disk, aby se uvolnilo místo na systémovém disku.

Všechny plné verze na Chip DVD 01/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud