Přejít k hlavnímu obsahu

novaPDF 11.9 Lite

Martin Kučera 09.12.2023
Zdroj: Chip

Prostřednictvím jednoduché aplikace novaPDF můžete vytvářet dokumenty ve formátu PDF z jakýchkoli aplikací podporujících tisk. Plná verze - Chip 01/2024.

Jen těžko byste hledali lepší možnost, jak sdílet dokumenty mezi různými zařízeními a operačními systémy, než jejich převod do formátu PDF.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Plná verze programu novaPDF funguje jako virtuální tiskárna, která z obsahu aplikací (textové dokumenty, tabulky, prezentace, webové stránky, fotky atd.) vytváří standardní PDF dokumenty. Do aplikací Microsoft Office přidává novaPDF na pás karet vlastní kartu s funkcemi na vytváření PDF souborů, které umožňují podrobnější nastavení, než standardní nástroje na export do PDF, vestavěné v Office aplikacích. Jde například o předvolby velikosti a orientace stránek vytvářených PDF dokumentů, či jejich připojování k obsahu již existujících PDF souborů. Podrobnější možnosti nastavení výstupu z novaPDF poskytují uživatelské profily, kterých si můžete vytvořit libovolné množství pro různé příležitosti. Samotný export obsahu do PDF dokumentů pak probíhá úplně stejně, jako kdybyste jej odesílali na tiskárnu připojenou k počítači. Hotový PDF dokument lze otevřít v libovolném PDF prohlížeči.

Časově neomezená plná verze programu novaPDF 11.9 Lite v ceně 600 korun, ovšem bez možnosti updatu a technické podpory. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce ledna 2024.

Plná verze | On-line registrace | SK, AJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.novapdf.com

Program novaPDF se instaluje jako nová tiskárna a podobným způsobem se i používá. V hlavním okně programu jsou funkce na vytváření profilů nastavení a globální předvolby pro generování PDF souborů. Najdete zde i informaci, že se funkce programu novaPDF integrují do aplikací Microsoft Office, kde si na pásu karet vytvoří vlastní kartu.

Tlačítkem »Preferences« lze vyvolat okno s globálním nastavením novaPDF pro tvorbu PDF dokumentů. Najdete zde například předvolby velikosti a orientace stránek, počet vytvářených kopií nebo rozlišení grafiky. Zajímavější ovšem může být nastavení profilů exportu PDF dokumentů.

Tlačítkem »Manage profiles« vyvoláte správce profilů, kde si můžete nastavit například metadata automaticky doplňovaná ke každému nově vytvářenému PDF dokumentu (např. jméno autora, popis obsahu atd.), výchozí styl zobrazení dokumentu v prohlížečích PDF souborů nebo vytváření záložek podle struktury zdrojového dokumentu.

Kromě základní verze Lite, jejíž výbava odpovídá funkcím plné verze programu z Chipu, má aplikace novaPDF ještě lépe vybavené edice s označením Standard a Professional. V jejich funkční výbavě najdete například i možnost rovnou odesílat vytvořené PDF dokumenty e-mailem, kompresi obsahu PDF dokumentů, jejich podepisování, doplňování vodoznaků, zamykání heslem a ochranu obsahu 256bitovým AES šifrováním nebo třeba jejich přímý upload na FTP servery.

Všechny plné verze na Chip DVD 01/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud