Přejít k hlavnímu obsahu

Všestranné, mobilní a praktické

Michal Bareš 19.01.2024
Zdroj: Výrobce

Notebooky typu 2v1 jsou ideální pro práci na cestách a hodí se jak pro soukromé, tak firemní použití. Současná generace se může pochlubit také řadou zajímavostí. Otestovali jsme osm zajímavých zařízení

Chip 02/2024: Kategorie takzvaných notebooků typu 2v1 je v současné době stále populárnější. Tímto termínem se označují všechny mobilní počítače, které jsou zároveň notebookem i tabletem. Mají odnímatelnou displejovou část, která se připojuje k dodávané nebo dokoupitelné klávesnici, samozřejmě ji lze připojit k jakékoliv bezdrátové klávesnici. Uživatel tak má na výběr, jak bude chtít zařízení používat, buď jako klasický notebook, nebo jako tablet.

Díky konvertibilní konstrukci tak mohou uživatelé vyřizovat pracovní e-maily u pracovního stolu, nebo například pohodlně sedět na pohovce a pohybem ruky surfovat po internetu. Multifunkční tabletové notebooky jsou praktické i pro studenty a všechny, kteří hodně pracují na cestách. Na jedné straně jsou to plnohodnotné notebooky s Windows, ovšem jsou mnohem lehčí a kompaktnější. Skvělá zpráva je, že na tabletech lze snadno vytvářet poznámky nebo náčrty pomocí stylusu.

Další témata Chipu 02/2024


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud