Přejít k hlavnímu obsahu

Audials Vision SE 2024

Martin Kučera 21.01.2024
Zdroj: Chip

Audials Vision optimalizuje obraz videozáznamů pomocí umělé inteligence. Zvládne zvýšit rozlišení, upravit plynulost pohybu i zesílit hlasitost řeči. Plná verze - Chip 02/2024.

Digitalizujete staré VHS kazety nebo chcete vylepšit videozáznamy ze smartphonu či akční kamery? S nástrojem využívajícím funkce AI to jde samo.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Plná verze programu Audials Vision Special Edition 2024 vylepšuje videa s využitím funkcí umělé inteligence na analýzu a úpravy obrazu. Abyste ze svých videí dostali to nejlepší, nabízí program mnoho užitečných funkcí. Můžete například zvýšit rozlišení videoklipu až na 4K pomocí různých algoritmů, které si můžete v náhledu vyzkoušet a pak je do Audials Vision stáhnout a aplikovat je na váš videozáznam. Audials Vision pak umí vylepšit i výrazně rozpixelovaná videa, pochopitelně za cenu částečné ztráty detailů. Pomocí funkce „Insert Frames“ můžete zvýšit snímkovou frekvenci videozáznamů až na 60 snímků za sekundu a zajistit tak plynulejší pohyb objektů. Díky převodu na HDR pak Audials Vision zajistí, že budou barvy ve videozáznamu živější a plastičtější. Vylepšit lze dokonce i zvukovou stopu, ve které umí Audials Vision vytáhnout, vyčistit a zesílit zvuk hlasu. Bude pak slyšet jasněji a zřetelněji.

Plnou verzi programu Audials Vision Special Edition 2024 v ceně 600 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních a časových omezení, ovšem bez nároku na technickou podporu. Tuto speciální verzi pro Chip není možné bezplatně aktualizovat na komerční edici Audials Vision 2024 v ceně 1 700 korun, kterou ale můžete získat s výraznou slevou při registraci přímo z programu. Licence Audials Vision SE 2024 je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce února 2024.

Plná verze | On-line registrace | AJ, NJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.audials.com

Do hlavního okna programu stačí přetáhnout video ke zpracování, abyste následně zvolili funkci, použitou k jeho vylepšení nebo převod do jiného formátu. Pokud v následujícím kroku aktivujete předvolbu „Multiple improvements“, můžete aplikovat více vylepšení současně.

Možná nejzajímavější funkcí programu Audials Vision je „Upscale“, tedy zvýšení rozlišení vstupního videozáznamu. Program za tímto účelem používá různé modely, které najdete přímo v ovládacím okně této funkce, kde si je můžete stáhnout a v náhledu vyzkoušet.

Audials Vision umí také „dopočítat“ snímky pro větší plynulost videí a také efektní zpomalené záběry. Maximálně lze ze standardních 30 snímků zvýšit snímkovou frekvenci na dvojnásobek. Opět jsou k dispozici různé modely dopočítávání, které si můžete otestovat.

V programu Audials Vision SE 2024 nechybí ani funkce na převody různých formátů videa, s možností výstupu ve vysoce kvalitním formátu HEVC s velmi dobrým kompresním poměrem. Konverze může využívat i výkon grafického procesoru počítače, což převod do výchozího formátu výrazně urychlí. K dispozici je také celá řada předvoleb konverze pro výstupy v různých rozlišeních a s různou kvalitou obrazu. Program umí také uložit jen zvukovou stopu videa ve formátech MP3, AAC a dalších.

Všechny plné verze na Chip DVD 02/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud