Přejít k hlavnímu obsahu

Aiseesoft Blu-ray Player

Martin Kučera 21.01.2024
Zdroj: Chip

Aiseesoft Blu-ray Player je přehrávač filmů na Blu-ray i DVD a v souborech všech běžných formátů, který podporuje i moderní formáty prostorového zvuku. Plná verze - Chip 02/2024.

Operační systém Windows není příliš dobře vybaven na přehrávání filmů na Blu-ray a DVD nebo jejich ISO obrazů. Budete potřebovat speciální přehrávač.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

V záplavě bezplatně dostupných videopřehrávačů a softwarových mediacenter má aplikace Aiseesoft Blu-ray Player hned několik zásadních předností. Především v rozporu se svým názvem Aiseesoft Blu-ray Player samozřejmě přehrává nejen filmy na Blu-ray discích, ale poradí si i s DVD a také soubory s videem ve všech běžných formátech, stejně jako s běžnými formáty hudby. Blu-ray i DVD přitom Aiseesoft Blu-ray Player přehrává bez ohledu na jejich region či kódování. Samozřejmě si také můžete vybrat zvukovou stopu i titulky – stejně jako v případě souborů s videem uložených na disku počítače. Filmy z DVD a Blu-ray disků je navíc možné přehrávat i z jejich ISO obrazů. Oproti běžným softwarovým přehrávačům podporuje Aiseesoft Blu-ray Player například i dekódování prostorového zvuku ve všech moderních formátech (až do konfigurace 5.1 zvukových kanálů).

Roční plnou verzi programu Aiseesoft Blu-ray Player v ceně 1 200 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních omezení včetně průběžných aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu a upgrade na vyšší verzi. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce února 2024.

Plná verze | On-line registrace | ČJ, AJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.aiseesoft.com

Přehrávač Aiseesoft Blu-ray Player se vám samozřejmě bude hodit i v případě, že váš počítač žádnou Blu-ray nebo ani DVD mechanikou vybavený není. Poradí si totiž i se soubory ve všech běžných formátech videa a zvuku, uloženými ve vašem počítači nebo třeba na NAS serveru.

Nezbytnou vlastností kvalitního přehrávače videa je určitě možnost úpravy obrazu. Aiseesoft Blu-ray Player za tímto účelem nabízí jednoduchou korekci jasu, kontrastu nebo sytosti barev. Okno s posuvníky otevřete volbou „Nástroje | Efekty“ a k výchozímu nastavení se můžete vrátit kliknutím na „Resetovat“.

Podle poměru stran obrazu přehrávaného filmu a displeje počítače je možné v přehrávači Aiseesoft Blu-ray Player obraz oříznout, roztáhnout či jinak upravit. Na playlist je možné přidat videa i hudební skladby, které budou následně přehrávány v postupném nebo náhodném pořadí.

Na domovském webu aplikace Aiseesoft Blu-ray Player najdete také několik dalších užitečných aplikací od stejného výrobce. Jde například o aplikaci nazvanou jednoduše Screen Recorder, která umí zaznamenávat obsah obrazovky počítače do videosouboru. Zachytávat lze přitom nejen obraz, ale také zvuk z mikrofonu a spuštěných aplikací, stejně jako je možné pořizovat i statické snímky obrazovky. A pak je zde také Blu-ray Creator, program který umí ze souborů s videem v různých formátech vytvářet vaše vlastní filmové Blu-ray disky.

Všechny plné verze na Chip DVD 02/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud