Přejít k hlavnímu obsahu

Burning Studio 2024

Martin Kučera 21.01.2024
Zdroj: Chip

Burning Studio nabídne rychlý a spolehlivý způsob vypalování filmů, hudby a souborů na jakýkoli zapisovatelný disk. Navíc extrahuje zvuk z hudebních CD a vytváří stylové obaly a potisky. Plná verze - Chip 02/2024.

Burning Studio je osvědčený software pro zpracování a vypalování dat a multimedií. Poradí si s kopírováním poškrábaných disků a archivováním dat.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Ashampoo Burning Studio 2024 je výkonný program pro vypalování disků CD, DVD a Blu-ray. Program snadno vypaluje soubory, zvuk a video na všechny typy zapisovatelných disků, ale také na specializovaná média, jako je BDXL nebo M-Disc. Vestavěná funkce ripování disků automaticky detekuje po internetu názvy a pořadí skladeb pro snadné přehrávání. Program také dokáže disky finalizovat tak, aby je bylo možné přehrávat i ve starších CD přehrávačích nebo autorádiích. Program nabízí i nástroj pro tvorbu filmových disků různých formátů, nástroj pro kopírování disků, nástroj pro práci s obrazy disku a s přepisovatelnými médii, funkce pro tvorbu disků s autostartem a spouštěcích (tzv. bootovacích) disků. V případě zpracování dat program detekuje kapacitu disku a automaticky rozloží data na více svazků, pokud se nevejdou na jeden disk. Díky tomu lze na disky snadno zálohovat celé sbírky fotografií, dokumentů nebo skladeb. Vynikající podporu formátů ISO a CUE/BIN spolu s integrovaným náhledem obrazu při vytváření a prohlížení ocení zejména častí uživatelé obrazů disků. Ashampoo Burning Studio je také vybaveno funkcí zálohování, která umožňuje zálohovat soubory na libovolný disk, flash disk nebo pevný disk. Integrovaná funkce zálohování na 1 kliknutí funguje dokonce i s mobilními telefony a kompatibilními tablety. Program navíc obsahuje vyspělou detekci dat při jejich poškození poškrábáním povrchu disku. Ta umožňuje obnovení dat z disků se značně poškozeným povrchem. Verze 2024 je plně kompatibilní se systémem Windows 11 a obsahuje také nové interaktivnější vyhledávání obalů hudebních CD na internetu. Ve srovnání s předchozími verzemi přibylo zlepšení kompatibility s novými médiiBDXL a M-Disc, zlepšení vyhledávání obalů hudebních CD na internetu a několik drobných vylepšení, ale to u léty prověřeného nástroje není vůbec na škodu.

Plná verze programu Ashampoo Burning Studio 2024 v ceně 700 korun včetně updatu bez časového omezení. Tato verze je odvozena od komerční edice - Burning Studio 25 za 1 100 korun, která navíc obsahuje vyspělý videoeditor pro zpracování fotografií a filmů s moderním dekodérem H.265 (HEVC) pro vysokou kvalitu videa. Nově je také vylepšena práce s audioknihami. Licence pro Chip je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce února 2024.

Plná verze | On-line registrace | ČJ, AJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.ashampoo.com

Pomocí programu snadno převedete hudební cédéčko na „empétrojky“ MP3 nebo do některého z dalších nabízených formátů: FLAC, OGG Vorbis, OPUS, APE, WMA a WAV. Program navíc již při načtení vloženého audio disku automaticky na internetu vyhledá a stáhne informace o albu a obrázek originálního obalu.

Nová funkce programu umožňuje vytvoření datového disku chráněného proti poškrábání. Nejedná se však o fyzickou ochranu vypáleného disku před poškrábáním, ale o vícenásobný zápis dat na disk. V případě částečného poškrábání disku pak pravděpodobně bude možné stejná data přečíst z nepoškozené části disku.

Burning Studio umožňuje citlivá data na vypáleném disku rovnou zašifrovat. Program na médiu vytvoří vlastní rozhraní se spouštěcí aplikací a uložená data skryje do zašifrovaného souboru. Přístup k nim je pak možný až po zadání hesla vytvořeného při přípravě chráněného disku.

Burning Studio 2024 rovněž nabízí funkci pro vytvoření datového disku chráněného proti poškrábání. Samozřejmě nejde o fyzickou ochranu vypáleného disku před poškrábáním, ale o vícenásobný zápis dat na disk tak, aby v případě fyzického poškození (poškrábání) disku bylo možné stejná data přečíst z jiného nepoškozeného místa na disku. Vypalovaná data pak z logiky věci nemohou zaplnit celý disk, ale jen jeho část tak, aby je bylo možné vypálit na disk vícekrát. Čím vícekrát budou stejná data na disk zapsána, tím větší bude šance na jejich případnou obnovu při poškrábání disku. Pro obnovu dat z poškrábaného média obsahuje program nový nástroj »Ashampoo Rescue Explorer«. Mezi další pokročilé funkce pak bezesporu patří podpora velkokapacitních optických médií Blu-ray disků BDXL a DVD M-Disc, která slouží k dlouhodobému zálohování citlivých dat. Pro vypalování těchto médií však potřebujete speciální optickou mechaniku a cena těchto optických médií je poměrně vysoká.

Všechny plné verze na Chip DVD 02/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud