Přejít k hlavnímu obsahu

Driver Easy Pro 5

Martin Kučera 21.01.2024
Zdroj: Chip

Driver Easy vyhledá a stáhne aktuální ovladače veškerého hardwaru vašeho počítače, včetně externích zařízení – i pro systém Windows 11. Plná verze - Chip 02/2024.

Nejen po upgradu na nový operační systém se může program jako Driver Easy hodit pro zajištění maximálního výkonu a stability hardwaru vašeho počítače.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

awardVeškerý hardware počítače funguje správně a spolehlivě pouze v případě, že jsou pro něj v operačním systému instalovány správné ovladače. Už dávno ale neplatí, že výrobci ke svému hardwaru přibalí i DVD s příslušnými ovladači. Samozřejmě to dává smysl – optickou mechaniku už nové počítače neobsahují a ovladače na DVD, dodávané společně s novou grafickou kartou či tiskárnou, by stejně už byly v okamžiku, kdy nové zařízení instalujete, zcela zastaralé. O instalaci a aktuálnost ovladačů by se měla ve Windows 10 a 11 starat služba Windows Update, ale to platí jen částečně. I když operační systém nový hardware sám najde a instaluje, zpravidla použije obecné ovladače, se kterými nebude k dispozici plný výkon zařízení a kompletní nabídka jeho funkcí. Nemluvě o starších zařízeních, ke kterým služba Windows Update správné ovladače vyhledat nedokáže. O svůj hardware se zkrátka musíte postarat sami.

Typickým řešením je vyhledat aktuální ovladače na webových stránkách výrobce, což ovšem může být v případě reinstalace Windows nebo oživování zcela nového počítače práce na několik hodin. Program Driver Easy Pro 5 ale vyřeší vše za vás – detekuje veškerý hardware vašeho počítače a ze své vlastní, průběžně aktualizované databáze milionů ovladačů stáhne pro konkrétní zařízení ty nejnovější. Kontroly aktuálnosti ovladačů může Driver Easy provádět i automaticky v zadaném intervalu. A co je velmi šikovné – program Driver Easy dokáže uložit veškeré ovladače hardwaru instalovaného v počítači do jediného instalačního balíčku, který velmi urychlí kompletní reinstalaci. Rovněž můžete zálohovat jednotlivé ovladače, třeba i pro použití se stejným hardwarem v jiném počítači.

Roční plnou verzi programu Driver Easy Pro 5 v ceně 800 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních omezení včetně průběžných aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce února 2024.

Plná verze | On-line registrace | ČJ, AJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.drivereasy.com

Aktualizace ovladačů hardwaru prostřednictvím aplikace Driver Easy zabere jen chvilku. Stačí v úvodním okně programu kliknout na tlačítko „Skenovat Nyní“ a Driver Easy automaticky zkontroluje dostupnost nových ovladačů pro veškerá zařízení instalovaná ve vašem počítači, nebo připojená prostřednictvím nejrůznějších portů.

Cílem je dosáhnout stavu, kdy budou všechny ovladače hardwaru ve vašem počítači aktuální. Pokud databáze programu Driver Easy nějaké nové ovladače obsahuje, zobrazí se jejich přehled a vy můžete tlačítkem „Aktualizovat vše“ nové ovladače hardwaru stáhnout a rovnou instalovat.

Driver Easy má kromě stahování a instalace aktuálních ovladačů hardwaru i další funkce, které najdete v nabídce „Nástroje“. Důležitá je především funkce „Zálohování ovladačů“, která umí do jediného archívu uložit všechny nebo jen vybrané ovladače, aktuálně instalované ve vašem počítači.

Driver Easy obsahuje ve své databázi přes 8 milionů certifikovaných ovladačů k nejrůznějšímu hardwaru, se kterými by se vám mohlo podařit instalovat do počítače i nějaké hodně nestandardní, starší zařízení, ke kterému jeho výrobce (pokud ještě vůbec existuje) už dávno neposkytuje podporu. Program Driver Easy navíc pracuje do značné míry automaticky, takže vám může ušetřit spoustu opakované práce. Ve výchozím nastavení vytváří Driver Easy při každé změně v instalovaných ovladačích bod obnovy operačního systému Windows, takže lze bez problému vrátit počítač do původního stavu, pokud byste po aktualizaci některého z ovladačů zaznamenali problémy. Není přitom nezbytně nutné vracet zpět kompletní stav počítače, ale třeba jen naposledy instalovaný ovladač. K tomu slouží funkce z nabídky „Nástroje | Obnovit ovladače“.

Všechny plné verze na Chip DVD 02/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud