Přejít k hlavnímu obsahu

Easy Duplicate Finder 7.16

Martin Kučera 21.01.2024
Zdroj: Chip

Easy Duplicate Finder je nástroj na vyhledávání duplicitních souborů různých typů, včetně obrázků, hudby, videí a dokumentů, na disku počítače. Plná verze - Chip 02/2024.

Asi se budete divit, kolik místa na disku vašeho počítače zabírají zbytečné duplikáty fotek, videí i dalších souborů. Vyplatí se je najít a odstranit.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

award S pomocí programu Easy Duplicate Finder 7.16 velmi snadno zjistíte, kolik místa na disku počítače nebo třeba na různých záložních médiích zabírají duplikované soubory různých typů. Největší žrouty místa v tomto ohledu tradičně představují fotky, videa a hudební soubory, které se po různých přesunech, kopírování, synchronizaci a zálohování nacházejí v našem počítači ve více exemplářích, než je pro jejich bezpečné ukládání nezbytně nutné. Easy Duplicate Finder při porovnávání souborů samozřejmě nespoléhá jen jejich shodný název a datovou velikost, ale pracuje také s kontrolními součty, které umožňují s absolutní přesností porovnat samotný obsah souborů. Easy Duplicate Finder 7.16 abízí hned několik metod vyhledávání duplicitních souborů a kromě vybraných složek na pevných discích umí zkontrolovat duplicity také v síťových a cloudových úložištích Google Drive a DropBox.

Roční plnou verzi programu Easy Duplicate Finder 7.16 v ceně 900 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních omezení, ovšem bez nároku na technickou podporu a upgrade na novější verzi. Nejnovější komerční verze je 7.26 navíc obsahuje podporu pro cloudový disk MS OneDrive, vyhledávání duplicit přímo v ZIP souborech, klávesové zkratky, širší podporu formátů souborů pro skenování hudby, export výsledků do HTML a přepracované grafické rozhraní včetně tmavého režimu. Licence Easy Duplicate Finder 7.16 z Chipu je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce února 2024.

Plná verze | On-line registrace | AJ, NJ | Windows XP-11 (32/64 bit)
www.easyduplicatefinder.com

Vyhledávání duplicitních souborů v počítači začíná volbou metody jejich porovnávání. Když zvolíte možnost „Easy“, Duplicate Finder rychle porovná soubory podle jejich názvu. Volbě „Advanced“ vede k pokročilým možnostem porovnávání duplicit.

Nejprve určete, kde všude budou duplicitní soubory vyhledávány a pak nastavte podrobnosti. Můžete například určit typ kontrolovaných souborů (fotky, videa, dokumenty ad.), nastavit limity jejich velikosti a také složky, kde se duplicity hledat nebudou. Výchozí metodou je porovnávání na základě kontrolních součtů.

Výsledkem kontroly je přehled typů duplicitních souborů, společně s výpočtem jejich velikosti. Volbu „Auto remove“ na automatické smazání duplicit vám ale nedoporučujeme. Raději zvolte „Manual Review“ a nejprve sami zkontrolujte, které soubory je možné smazat.

Pro úspěšné vyčištění disku počítače od zbytečných duplicitních souborů je velmi důležité pečlivé nastavení parametrů kontroly v programu Easy Duplicate Finder. Nejrychlejší metodou je „Fast scan“, kdy se kontroluje pouze shoda názvů souborů. Metoda „SHA256 Checksum + FileSize“ oproti tomu kontroluje shodu na základě velikosti souborů a kontrolních součtů jejich obsahu. Trvá to déle, ale výsledky budou přesnější. Volba „Byte-to-Byte Comparsion“ umožní porovnat soubory přesně bit po bitu.

Všechny plné verze na Chip DVD 02/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud