Přejít k hlavnímu obsahu

Avira Prime

Martin Kučera 19.02.2024
Zdroj: Chip

Avira Prime je nejvyšší verzí bezpečnostního řešení známého německého výrobce, která se 90 dnů postará o všestrannou ochranu až pěti počítačů nebo mobilů. Součástí licence je i plnohodnotné VPN řešení. Verze na 90 dnů - Chip 03/2024.

Jakkoli se Microsoft Defender z výbavy Windows stále zlepšuje, stále vám doporučujeme instalovat si spolehlivý antivir s komplexní výbavou a VPN.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Avira Prime je komplexní bezpečnostní balík, který nabízí širokou škálu nástrojů a funkcí pro ochranu vašeho počítače i soukromí. Tento software je vybaven pokročilými technologiemi pro detekci a odstraňování škodlivého softwaru, včetně virů, červů, trojských koní a ransomwaru. Kromě toho Avira Prime obsahuje také nástroje pro zlepšení výkonu vašeho počítače, včetně odstranění zbytečných a duplicitních dat z pevného disku zrychlení startu Windows a vyčištění registru. Avira Prime také nabízí řadu funkcí zaměřených na ochranu soukromí, mezi které patří například správce hesel, který vám pomáhá vytvářet silná a jedinečná hesla pro všechny vaše online účty, a nástroj pro blokování sledovacích prvků webových stránek. Kromě toho vás Avira Prime upozorní v případě, že budou vaše osobní údaje nalezeny na dark webu. Antivirovou ochranu poskytuje Avira také mobilním telefonům, společně se správou hesel a připojením přes VPN.

Bezpečnostní sadu Avira Prime můžete používat na celkem pěti zařízeních plných 90 dní od instalace a aktivace, samozřejmě včetně pravidelných aktualizací databáze škodlivých programů a dalších hrozeb. Roční předplatné sady Avira Prime pro 5 zařízení stojí kolem 1 200 korun. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce března 2024.

Verze na 90 dnů | On-line registrace | AJ, NJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.avira.com

Po instalaci a spuštění programu Avira Prime není nutné upravovat jakékoli nastavení, protože Microsoft Defender bude během instalace antiviru Avira automaticky deaktivován a překontrolováno bude i nastavení firewallu vestavěného v operačním systému. O antivirovou ochranu počítače se pak už nemusíte příliš starat.

Avira Prime se nestará jen o všestrannou ochranu počítače před škodlivinami a útoky z internetu, ale také o optimalizaci jeho výkonu. V nabídce „Optimizer“ a najdete funkce na vyhledání zbytečných souborů, zrychlení startu počítače a také vyčištění registru Windows.

Jednou z důležitých funkcí řešení Avira Prime, kterou v mnoha podobných nástrojích nenajdete, je ochrana identity uživatele, kdy vás antivir upozorní na zveřejnění vašich osobních údajů na dark webu. Tato funkce se ovládá prostřednictvím portálu My Avira Account a nabídky „Identity Assistant“.

Kvalitní antivir Avira můžete používat i poté, co plná verze programu Avira Prime vyprší. Na stejném enginu je postaven také produkt Avira Free Security, který bude na pozadí operačního systému pátrat po virech a ostatním malwaru, prostřednictvím doplňku internetového prohlížeče vás upozorní na webové stránky s nebezpečným obsahem a také zajistí bezpečné připojení k internetu prostřednictvím limitovaného VPN. Další nástroje sady Avira Free Security zkontrolují aktuálnost instalovaných aplikací a ovladačů hardwaru a pomohou vám s rychlou optimalizací výkonu počítače.

Všechny plné verze na Chip DVD 03/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud