Přejít k hlavnímu obsahu

onlineTV 19

Martin Kučera 19.02.2024
Zdroj: Chip

V aplikaci onlineTV je možné sledovat televizní stanice a poslouchat internetová rádia z řady různých zemí. Navíc si můžete snadno pořídit záznam streamu. Plná verze - Chip 03/2024.

Zajímají vás informace z celého světa? Chcete se zdokonalit v cizích jazycích? Pak jistě oceníte bohatou knihovnu internetových streamů.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Prostřednictvím aplikace onlineTV je možné sledovat více než 150 internetových televizních stanic z 16 zemí světa (především z Německa a Velké Británie) a také si vybírat z více než tisícovky internetových rádií. Jak rozhlasové, tak i televizní streamy je navíc možné ukládat do počítače jako zvukové a video záznamy. K dispozici je také průvodce programem televizních stanic (EPG), stejně jako funkce timeshift. Rozhlasové i televizní stanice lze vyhledávat podle jejich názvu nebo zemí, streamy v češtině ale v programu onlineTV nenajdete. Obsah knihovny programu onlineTV dále doplňuje několik desítek webových kamer na zajímavých místech (lyžařská střediska, letiště atd.) a rovněž i rychlý přístup k webovým stránkám deníků a zpravodajských serverů. Funkce vyhledávání, symbolizovaná ikonou lupy v pravém horním rohu, je obzvláště užitečná, pokud chcete najít informace na konkrétní téma. Zadejte hledaný výraz, například "electric", a vyhledejte příslušné pořady o elektromobilech a e-mobilitě. Poté se zobrazí názvy a tituly pořadů, které můžete filtrovat podle kanálu. Dohromady vám tedy aplikace onlineTV nabídne nepřetržitý zpravodajský servis z celého světa.

Roční plnou verzi programu onlineTV 19 v ceně 400 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních omezení, ovšem bez nároku na technickou podporu a upgrade na vyšší verzi. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce března 2024.

Plná verze | On-line registrace | AJ, NJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.engelmann.com

Hlavní okno programu onlineTV nabízí rozcestník k rozsáhlé knihovně internetových streamů – ať už jde o internetové televize, rádia nebo webové kamery. Webové streamy si můžete také snadno ukládat na disk vašeho počítače.

V nabídce internetových televizí najdete především německé a britské televizní stanice, u kterých nechybí ani elektronický průvodce televizním programem na týden dopředu. Zaznamenávat je možné jak celý stream, tak pouze zvukovou stopu.

Program onlineTV ve výchozím nastavení ukládá videozáznamy internetových streamů do formátu ASF/WMV. Daleko vhodnější formát MP4 si musíte nastavit sami. Tlačítkem s ozubeným kolem proto otevřete hlavní nabídku a přejděte na „Settings | Recording settings“, kde si zvolíte jiný formát záznamu.

Aplikace onlineTV existuje také ve verzi pro smartphony a tablety s Androidem. Nelze ji ovšem instalovat přes Obchod Play, ale musíte si přímo v mobilním zařízení stáhnout APK instalační balíček z webové stránky. Pro provedení instalace je také nutné v zařízení aktivovat možnost "Instalace z neznámých zdrojů". Tuto možnost najdete velmi často v zařízení se systémem Android v části "Nastavení" -> "Zabezpečení" -> "Správa zařízení". Pro aktivování mobilní verze aplikace je ale nezbytná úhrada placené licence. OnlineTV tedy nejprve aktivujete pod Windows pomocí produktového klíče, který jste obdrželi při registraci. Poté program zaregistrujte pomocí své e-mailové adresy v nabídce Nastavení v části "Vlastní data". Zadejte svou e-mailovou adresu a uložte ji. Dále klikněte na "Nastavení připojení" a aktivujte možnost "Aktivovat přístup k aplikaci Android pro mou e-mailovou adresu". Pro jistotu ověřte, zda je vaše e-mailová adresa správná, a poté klikněte na "Uložit".

Všechny plné verze na Chip DVD 03/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud