Přejít k hlavnímu obsahu

Chytrá strategie proti útokům AI

Pavel Trousil 24.02.2024
Zdroj: Getty Images

Vývoj umělé inteligence ovlivňuje nejen pracovní prostředí, ale také úplně staví na hlavu IT bezpečnost. Co je ještě bezpečné? A můžete se jako uživatelé vůbec chránit? Ukážeme vám, jak se účinně zabezpečit proti útokům AI.

Chip 03/2024: To, že vám zavolá někdo a bude znít třeba jako váš nadřízený, zní jako sci-fi, není tak daleko od reality. Umožňuje to umělá inteligence (AI), pravděpodobně největší technický vynález od dob internetu a chytrých telefonů. Ale jako u mnoha velkých úspěchů má i tato dvě stránky: v článku v Chipu 3/2024 se podíváme na temnou stránku IT hrozeb plynoucích z AI a nabídneme vám strategie, které můžete použít k obraně. 

Bezpečnostní služby a společnosti a IT odborníci na problém spojený s AI upozorňují už dlouho. Jednou z oblastí hrozeb, o které se hovoří, je oblast „velkých jazykových modelů“ a AI je vnímána tak, že přináší systémovou změna hrozeb. Umělá inteligence může být dvojnásob nebezpečná, protože kromě zcela nových hrozeb pro kybernetickou bezpečnost přináší také změnu již známých hrozeb.

Další témata Chipu 03/2024


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud