Přejít k hlavnímu obsahu

PC Startup Master Pro 4

Martin Kučera 17.04.2024
Zdroj: Chip

PC Startup Master může zrychlit start vašeho počítače, když vám umožní zakázat nepotřebné součásti, které se automaticky spouštějí společně s Windows. Plná verze - Chip 05/2024.

Pokud potřebujete řešit správu automatického spouštění počítače, program Startup Master vám poskytne více než nástroje vestavěné ve Windows.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Program PC Startup Master jde mnohem dál než běžná správa automaticky spouštěných aplikací ve Windows. Především umožňuje zakázat všechny nepotřebné součásti, které se automaticky spouštějí při startu operačního systému, jako jsou instalované programy, služby Windows nebo naplánované úlohy, které rovněž způsobují další zdržení. Detailní nastavení automatického spouštění v programu PC Startup Master navíc umožňuje odložit spouštění aplikací nebo podmínit jejich start dalšími předpoklady, jako je úroveň vytížení procesoru, dostupnost připojení k internetu nebo den v týdnu. PC Startup Master také nepřetržitě monitoruje konfiguraci spouštění systému a upozorní vás, když zjistí nějaké změny provedené bez vašeho vědomí. Pokročilé funkce programu slouží pro správu služeb Windows a naplánovaných úloh, ale při jejich úpravách se už neobejdete bez znalosti, co která služba či úkol znamenají.

Roční plnou verzi programu PC Startup Master Pro 4 v ceně 400 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních omezení  včetně průběžných aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce května 2024.

Plná verze | On-line registrace | AJ | Windows 8-11 (32/64 bit)
www.smartpcutilities.com

Základním krokem ke zrychlení startu počítače, respektive Windows, je minimalizace počtu automaticky spouštěných aplikací. Dejte si ale pozor na aplikace určené k zabezpečení počítače před viry a dalšími hrozbami nebo třeba nástroje na zálohování dat.

Obrovskou výhodou nástroje PC Startup Master je možnost automatické spouštění aplikací nejen zakázat, ale také oddálit jejich start nebo jim stanovit další podmínky. Například zálohovací program se může spustit až po několika minutách nebo jen ve dny, kdy je naplánováno zálohování.

Mnoho instalovaných programů se vůbec neptá na váš souhlas s jejich automatickým spouštěním společně se startem Windows. PC Startup Master vás ale upozorní pokaždé, když se nějaký program o nastavení automatického spouštění pokusí a vy to můžete snadno zakázat.

S pomocí aplikace PC Startup Master lze při optimalizaci spouštění počítače zasáhnout i docela hluboko do konfigurace operačního systému. Proto byste si při provádění změn měli být vždy dobře vědomi, co se chystáte udělat. V opačném případě se může stát, že zakážete i nějakou službu ovlivňující stabilitu či bezpečnost operačního systému Windows. PC Startup Master nevytváří žádné zálohy předchozích konfigurací Windows, proto se o ně musíte postarat sami. Použijte k tomu funkci „Obnovení systému“, kterou snadno vyvoláte z nabídky „Start“ a vytvoříte si v ní tzv. bod obnovení, tedy zálohu aktuální konfigurace operačního systému.

Všechny plné verze na Chip DVD 05/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud