Přejít k hlavnímu obsahu

Snap 15

Martin Kučera 17.04.2024
Zdroj: Chip

S pomocí programu Ashampoo Snap lze pořizovat statické snímky obrazovky, stejně jako videozáznam dění na pracovní ploše počítače a v oknech programů. Plná verze - Chip 05/2024.

Potřebujete vytvořit (video)návod na práci s nějakým programem, nebo třeba zaznamenat video z webu, které nejde uložit jiným způsobem? Víme jak na to.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Program Ashampoo Snap nabízí mnoho šikovných funkcí pro snímání obsahu pracovní plochy a používaných aplikací nejen do statických obrázků, ale také ve formátu videa, a to včetně zvuku – ať už ze zvukového výstupu počítače, nebo komentáře namluveného do mikrofonu. Snímání videa může být velmi užitečné jak při vytváření návodů pro práci s různými programy, tak třeba i v případě, že si chcete nahrát některý z pořadů uložených v internetovém televizním archívu, u kterých bývá často znemožněno použití jiných nástrojů pro uložení videa do počítače. Jde například o iVysílání České televize, ze kterého jiným způsobem video neuložíte. Užitečné jsou ovšem i funkce na snímání celé plochy, vybraných oken aplikací nebo i zcela volně označené oblasti do statických obrázků. K dispozici jsou i funkce na úpravy snímků obrazovky, u kterých se uchovávají postupné verze, aby bylo možné vracet změny zpět. Připraveny jsou například nástroje na ořezávání, změnu velikosti, otáčení či převracení snímků nebo funkce lupy. Další funkce umožňují i pokročilejší úpravy, jako je vložení stínu a převod do černobílé nebo kreslené podoby. Ashampoo Snap nabízí také nástroje na kreslení, vkládání geometrických tvarů, zvýrazňování, vkládání textových polí či popisků, vždy samozřejmě s nastavením barev, velikosti a dalších parametrů všech objektů. Nechybí ani nástroj guma a různé efekty. V nabídce nastavení najdete vedle automatického spouštění programu se startem Windows například i umístění ovládacího panelu Ashampoo Snap, nastavení klávesových zkratek, předvolby vlastností nástrojů na úpravy snímků, nastavení výchozího výstupního formátu pro ukládání obrázků, výchozí složky i klíče k automatickému pojmenovávání souborů. Nechybí ani možnost návratu k výchozímu nastavení aplikace.

Plnou verzi programu Ashampoo Snap 15 v ceně 1 000 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních a časových omezení včetně průběžných aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu a upgrade na vyšší verzi. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. 

Plná verze | On-line registrace | ČJ, AJ | Windows 10-11 (32/64 bit)
www.ashampoo.com

Program Ashampoo Snap je spuštěný na pozadí operačního systému Windows a jeho činnost indikuje tlačítko v oznamovací oblasti hlavního panelu, ale především také samostatný ovládací panel, automaticky vysouvaný z horní hrany obrazovky. Zde jsou k dispozici všechny hlavní funkce na pořizování statických snímků i videozáznamu z pracovní plochy.

Po pořízení snímku pracovní plochy nebo třeba vybraného okna aplikace se automaticky otevře editační rozhraní programu Ashampoo Snap s mnoha nástroji na úpravy pořízených snímků, včetně zvýrazňování, kreslení nebo třeba vkládání textových polí a následné sdílení snímků přes Facebook, e-mail nebo cloudové služby.

Hlavní výhodou programu Ashampoo Snap je možnost nahrávání obsahu pracovní plochy nebo oken jednotlivých aplikací ve formě videa včetně zvuku. V nastavení můžete zvolit použitý kodek, snímkovou frekvenci, datový tok videa nebo formát záznamu zvuku.

Program Ashampoo Snap je aktuálně k dispozici v nejnovější verzi s číslovkou 16, která přináší například vylepšené funkce na pořizování snímků a videí z obrazovky, efekty myši při záznamu videa, nový nástroj na plynulé zoomování v režimu úprav nebo například funkci kapátka pro výběr konkrétních barev na snímcích obrazovek. Ovládání nové verze programu Ashampoo Snap usnadňuje i možnost nastavení vlastních klávesových zkratek pro různé funkce.

Všechny plné verze na Chip DVD 05/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud