Přejít k hlavnímu obsahu

Photomizer 3 Premium

Martin Kučera 17.04.2024
Zdroj: Chip

Program Photomizer 3 si v okamžiku poradí s optimalizací celých sérií fotek – korekcí expozice, odstraněním šumu nebo třeba změnou velikosti snímků. Plná verze - Chip 05/2024.

Pokud nevlastníte některý z top modelů smartphonů se špičkovým fotoaparátem, je velmi pravděpodobné, že bude pořízené snímky nutné upravit v počítači.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

V aplikaci Photomizer 3 stačí si jen zvolit fotku k úpravám, nebo zvolit celou složku snímků (fotky lze importovat i přímo z fotoaparátu či smartphonu a podporován je i formát RAW) a pak už jen označíte předvolbu „Optimize". Tím je vše hotovo a můžete si prohlédnout náhled výsledku. Velmi často tento jednoduchý postup opravdu stačí a snímky již není nutné dále upravovat ručně. Nicméně pokud budete chtít, můžete sami nastavovat korekci expozice a barev nebo ovládat funkce na odstranění šumu a artefaktů v obraze. Dále je samozřejmě možné měnit velikost snímků nebo je ořezávat a otáčet. Pro další vylepšení snímků lze použít nabídku efektů a filtrů, například ve stylu starých filmů s desítkami různých variant. Všechny úpravy lze provádět dávkově, na celých sériích snímků. K dispozici je také bezmála dvacítka různých rámečků, do kterých lze snímky vložit.

Plnou verzi programu Photomizer 3 Premium v ceně 800 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních a časových omezení, ovšem bez nároku na aktualizace a technickou podporu. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce května 2024.

Plná verze | On-line registrace | AJ, NJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.engelmann.com

Hlavní okno aplikace Photomizer je velmi přehledné a obsahuje seznam fotek k úpravám, rozdělený náhled zpracovávaného snímku před a po úpravách a samozřejmě také ovládací prvky funkcí na optimalizaci snímků s manuálním nastavením parametrů.

Fotky ke zpracování můžete do okna aplikace Photomizer 3 jednoduše přetáhnout myší a pak se pustit do jejich úprav. Pokud chcete vsadit na automatiku programu, stačí když označíte funkce „Optimize“ a „Repair“, aby Photomizer 3 automaticky vylepšil expozici a opravil nedokonalosti fotek.

V aplikaci na úpravy snímků samozřejmě nemůže chybět nabídka kreativních efektů a filtrů a Photomizer 3 samozřejmě není výjimkou. Kromě různých filtrů můžete na úpravy fotek použít třeba i zkreslující efekty nebo různé rámečky.

Photomizer je k dispozici rovněž ve formě plug-inu pro Adobe Photoshop, Photoshop Elements a také další bitmapové editory, které jsou s Photoshopem kompatibilní (resp. podporují stejný typ zásuvných modulů). Výhodou aplikace Photomizer je také nativní podpora 64bitového zpracování grafiky, takže je při úpravách fotek opravdu velmi rychlý – i když zadáte zpracování velkého množství snímků. Ovládání aplikace je naprosto jednoduché i pro uživatele, kteří se jinak do úprav snímků pořízených smartphonem v počítači nepouštějí.

Všechny plné verze na Chip DVD 05/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud