Přejít k hlavnímu obsahu

Mobilní monitory: šikovné a flexibilní

Pavel Trousil 22.04.2024
Zdroj: Výrobce

Přenosné monitory s USB-C portem se snadno používají a jsou vhodné v mnoha situacích. Mají také překvapivě dobrou výbavu a funkce – otázkou tedy zůstává jen to, zda i kvalita obrazu je odpovídající.

Chip 05/2024: Mobilní monitory s napájením přes USB-C kabel jsou vhodné nejen na cesty. S úhlopříčkou kolem 15 palců je lze používat i v domácí kanceláři. Lze je připojit k notebooku, herní konzoli, chytrému telefonu nebo jakémukoli jinému zařízení, které pro obrazový výstup využívá USB-C nebo HDMI a podporuje rozlišení alespoň 1 920 x 1 080 bodů.  

V naší testovací laboratoři se k důkladnému prověření dostavilo deset monitorů od známých výrobců, jako jsou ViewSonic, HP, Lenovo, Philips a AOC . Asus byl zastoupen hned třemi modely, z nichž jeden získal ocenění vítěz testu. Některé noname varianty, jako je 4K monitor UPERFECT nebo Arzopa , jsou k dispozici pouze prostřednictvím Amazonu, kde jsou nabízeny i pod jinými názvy (Arzopa Mobile Display nebo UPERFECT Mobile Display 15.6). Test najdete v květnovém vydání Chipu.

Další témata Chipu 05/2024
 


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud