Přejít k hlavnímu obsahu
Novinky

Program podpory digitalizace škol 2014/2015

Josef Mika 14.10.2014

Nezisková organizace EDUkační LABoratoř ve spolupráci s Kontem BARIÉRY a dalšími partnery odstartovala program podpory digitalizace škol.

Program je otevřen pro prvních 1000 škol. Zaregistrovat se do 31. října mohou mateřské, základní a střední školy prostřednictvím online registračního formuláře na webové stránce www.edulabcr.cz/registrace. Program nabízí celou řadu výhod, například získání bezplatného přístupu k digitálnímu vzdělávacímu obsahu na portálu eKabinet.cz, dále pak bezplatné školení pro učitele zaměřené na digitální obsah a dotykové technologie nebo možnost účasti v dalších projektech a aktivitách realizovaných pro školy.

ukazkove-hodiny-nahled

Ve školním roce 2013/2014 bylo do programu zapojeno celkem 500 škol z celé České republiky. V dotazníkovém šetření na vzorku 122 z nich vyplývá, že 100 procent dotázaných učitelů považuje používání informačních technologií ve výuce za důležité a 95 procent z nich je využívá. Zároveň 93 procent potvrzuje, že žáci vnímají výuku podpořenou profesionálními digitálními vzdělávacími materiály pozitivně a 90 procent učitelů přiznává, že tato výuka je pro žáky atraktivnější.

V rámci benefitů programu mohou školy mimo jiné získat přístup na vzdělávací portál eKabinet.cz. Ten obsahuje přes 40 tisíc profesionálně vytvořených digitálních vzdělávacích materiálů z různých předmětů (přírodovědné předměty, anglický jazyk, materiály pro předškolní vzdělávání a děti se speciálními vzdělávacími potřebami). Dvě třetiny škol, které se zúčastnily šetření, chtějí digitální vzdělávací materiály na vzdělávacím portálu eKabinet.cz využívat i v tomto školním roce.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud