Přejít k hlavnímu obsahu
časopis
Prolistovat ukázku

Červen 2023

Červnový Chip v prodeji od 24. května 2023.

Chip je možné číst v tištěné nebo v digitální podobě na mobilech, tabletech a počítačích.

čtenář

Pokud nechcete každý měsíc myslet na koupi časopisu, objednejte si rovnou cenově výhodné předplatné! Navíc dostanete dárek dle výběru.

chci předplatné

Co se v tomto čísle dočtete

100 tipů pro Windows a domácí síť

PDF z Chipu 6.23

V červnovém Chipu přinášíme výběr nejlepších rychlých tipů pro Windows, vyladění výkonu počítače, domácí síť, kancelářské aplikace, aplikace, běžně používané programy, webové prohlížeče, e-mail, internet, zabezpečení a subsystém Windows pro Linux. Kromě toho zde naleznete užitečné nástroje, které vám pomohou během chvilky provést mnoho důležitých úkolů.

Celý dům pod dohledem

PDF z Chipu 6.23

Většina lidí zná ten nepříjemný pocit, když jsou na dovolené. Co když se vám někdo vloupe do domu? Co když praskne vodovodní přípojka nebo dojde k požáru? Dohledové kamery mohou tyto (většinou naštěstí neopodstatněné) obavy zmírnit. Díky nim můžete kdykoli a odkudkoli zkontrolovat, zda je doma vše v pořádku. Ale jen za předpokladu, že si vyberete kamerový systém, který funguje spolehlivě a zachycuje všechny důležité detaily. Pomůžeme vám takové správné řešení najít.

Důmyslné tipy pro Firefox

PDF z Chipu 6.23

Pokud si spustíte editor předvoleb pro konfiguraci Firefoxu (about:config), otevře se vám přístup ke skrytým vnitřním funkcím prohlížeče. Pomocí něj lze dosáhnout vizuálních vylepšení, zvýšení výkonu, změny chování Firefoxu a vylepšení bezpečnosti a soukromí – zcela jednoduše zadáním příslušného textu.

Jarní úklid počítače a spol.

PDF z Chipu 6.23

Vyčištění počítače a příslušenství nezajistí jen lepší hygienu na pracovišti, ale i delší životnost zařízení a komponent – a k tomu ještě lepší výkon. Mnoho uživatelů starších desktopových počítačů tento problém často zná: počítač je prakticky nečinný a stačí otevřít jednoduchý dokument ve Wordu, aby ventilátor procesoru hlasitě zavyl a výkon systému klesl téměř na nulu.

Malá sluchátka se skvělým zvukem

PDF z Chipu 6.23

True Wireless sluchátka, tedy kompaktní sluchátka dodávaná s nabíjecí kolébkou, prodává mnoho výrobců zvučných jmen. Kromě toho jsou ale v nabídce i produkty méně známých značek, které většinou pořídíte za mnohem menší peníze. Není divu, že mezi modely za pár set korun a vítězem našeho testu, jsou obrovské rozdíly v kvalitě zvuku, výdrži baterie a potlačení hluku. V našem audiofilském testu 30 aktuálních modelů sluchátek v cenovém rozpětí od 1 400 do 6 600Kč jsme oddělili příslovečné zrno od plev a máme pro vás několik doporučení.


Obsah časopisu:


Starší čísla


všechna čísla

doporučujeme


články odjinud