Přejít k hlavnímu obsahu
Novinky

Nové kompaktní kamery s ultrazoomem

redakce 24.01.2011

Tři nové kamery Panasonic SDR-H100, SDR-T70 a SDR-S70 upoutají velkým rozsahem ohniskové vzdálenosti a bohatou funkční výbavou ukrytou v kompaktním těle.

Kapitoly článku

Panasonic představuje tři nové videokamery - SDR-H100, SDR-T70 a SDR-S70. Všechny jsou vybaveny optickým zoomem se 70násobným přiblížením - rozsah ohniskové vzdálenosti odpovídá 33-2310 mm u klasického filmového fotoaparátu. Lze s nimi tedy pořizovat širokoúhlé záběry v interiéru či stísněných uličkách a zároveň dokážou přiblížit objekty ležící ve velké vzdálenosti. O nutnou stabilizaci obrazu se stará systém Advanced O.I.S. s novou funkcí Active Mode, která brání rozechvění obrazu za chůze.

Pevný disk, interní paměť i paměťové karty

Největší rozdíl mezi jednotlivými kamerami spočívá v kapacitě a typu paměti. Model H100 ukládá záznam na pevný disk s kapacitou 80 GB. Kromě toho je vybaven i slotem na paměťovou kartu SD, SDHC nebo SDXC. Sloty na tyto paměťové karty najdeme i u dalších dvou kamer. Typ T70 je kromě toho vybaven i interní paměti o kapacitě 4 GB.

Inteligentní automatika, akustický zoom a další pokročilé funkce

Všechny tři modely jsou vybaveny systémem inteligentní automatiky iA. Ten podle aktuálního světla a charakteru natáčené scény automaticky vybere nejvhodnější motivový program a nastaví další funkce. Novinkou je systém kontinuálního ostření AF/AE Tracking, díky němuž kamera automaticky přeostřuje na objekt v pohybu a zároveň podle něj nastavuje expoziční hodnoty.
Všechny tři modely jsou vybaveny systémem eliminace šumu větru. Na jiné zvuky a ruchy nemá tato funkce vliv. Do výbavy patří i zdokonalený systém akustického zoomu (Zoom Mic), který omezuje nežádoucí ruchy i při natáčení vzdálenějších objektů.
Software VideoCam Suite v základní výbavě umožňuje střih natočeného záznamu a jeho upload na internetové servery YouTube či Facebook. Model SDR-S70 se bude prodávat ve dvou barevných variantách - červené a černé. Modely SDR-H100 a SDR-T70 budou k dispozici v černém provedení. Kamery přijdou na trh koncem února, ceny budou upřesněné do konce ledna.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud