Přejít k hlavnímu obsahu
Novinky

Pět nových kompaktů Samsung

redakce 24.01.2011

Modely ST95, ST90 a ST65 jsou nejnovější přírůstky v řadě designových ultratenkých fotoaparátů Samsung. Kromě nich nabízí Samsung nově i ultrakompaktní fotoaparát ST30 a širokoúhlý model ST6500 s dotykovým displejem.

Kapitoly článku

Samsung ST30

Nový ultrakompaktní fotoaparát ST30 s kovovým tělem má rozměry 82,0×51,9×16,9 mm. Malá velikost a kompaktní design znamenají, že jde o fotoaparát, který se vám bez problému vejde do příruční tašky či kabelky. Dodává se v různých barvách – vybrat si můžete ze stříbrné, černé, lila, růžové a limetkové barvy přesně podle vaší nálady.
Fotoaparát má rozlišení 10 megapixelů a optika nabízí 3X zoom. Digitální stabilizátor obrazu vyrovná podle výrobce otřesy a zajistí jasné a ostré fotografie. Fotoaparát má také technologii rozpoznávání obličeje, korekci efektu červených očí a technologii rozpoznávající mrknutí.

Samsung ST95, ST90 a ST65

Modely ST95, ST90 a ST65 nabízí 5X optický zoom. Nejvýkonnější model ST65 má rozlišení 16 megapixelů a dotykový displej. Ovládá se tedy technologií Smart Touch. U modelů ST95 a ST90 si můžete vybrat z pěti barevných provedení. Všechny tři fotoaparáty se bez problémů vejdou do kapsy saka, bundy nebo kabátu.
Inteligentní systém Smart Auto automaticky zvolí jeden z 16 různých scénických režimů (15 u ST65) či režim portrétu, aby vytvořil perfektní snímek. Všechny tři fotoaparáty umožňují nahrávání videa v rozlišení HD 720p. ST95 podporuje také kodek H.264, a ve srovnání s tradičními formáty MPEG-4 nebo MJPEG tak nabízí 2 až 4krát delší dobu nahrávání.
Řada ST je také vybavena funkcemi Smart Filter a Smart Album. Funkce Smart Filter umožňuje umělecké úpravy fotografií i videa – pomocí efektů miniaturizace a kompozičního kontrastu. Vinětovací filtr a rybí oko poskytují možnost vytvořit stylizovaný finální vzhled. Funkce Smart Album automaticky organizuje všechny fotografie zachycující vaše přátele, narozeninové večírky a oslavy s blízkými podle typu, data nebo dokonce rozpoznaných obličejů.

Samsung ST6500

Stávající portfolio designových fotoaparátů rozšiřuje nový model ST6500. Má moderní design, kdy je tělo fotoaparátu kolem objektivu zaobleno se zalomením do úhlu sedmi stupňů, díky čemuž lépe padne do ruky. Tím se tato novinka odlišuje od modelů s běžným designem. ST6500 je vybaven obrazovým snímačem s rozlišením 16 Mpx a objektivem s 5x zoomem zasazeným do tenkého, stylového a odlehčeného těla. Nové rozhraní Smart Touch 3.0 využívá širokou 3,0” dotykovou LCD obrazovku.

Kromě 5x optického zoomu má ST6500 také širokoúhlý objektiv s ohniskovou vzdáleností 26 mm, který uživatelům umožňuje zachytit snímky v široké i hluboké perspektivě. Fotoaparát se také může pochlubit nejmodernějším videozáznamem v rozlišení HD 720p s dodatečným nahráváním hlasu, fotografováním v HD kvalitě (HD Shooting) a přehráváním v HD kvalitě (HD Playback). Fotoaparát také nabízí funkci Magic Frame obsahující 12 předdefinovaných šablon s různými druhy pozadí, díky nimž lze vytvářet zábavné a stylové snímky ve formátu pohlednic a plakátů.

 


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud