Přejít k hlavnímu obsahu
Novinky

Superrychlé paměťové karty Kingston

redakce 17.01.2011

Společnost Kingston uvádí na trh nové paměťové karty Kingston Secure Digital High Capacity (SDHC) UHS I UltimateXX. Podle výrobce mají tyto karty číst data rychlostí 60 MB/s a zapisovat rychlostí 35 MB/s. Budou prozatím dostupné v kapacitách 8,16 a 32 GB.

Paměťové karty Kingston UltimateXX se začnou dodávat koncem tohoto měsíce a jsou vhodné především pro profesionálněji laděné fotografy a kameramany. Fotografové ocení možnost snadno snímat dávkové záběry, jež byly dosud problematické právě kvůli nedostatečné rychlosti paměťových karet. Výkon paměťových karet SDHC UHS-I je optimální, když se používají v zařízeních podporujících standard UHS-I, ale jsou i zpětně kompatibilní s přístroji s podporou třídy rychlosti přenosu dat Class 4, 6 a 10.

 

Řada paměťových karet Kingston UltimateXX splňuje standardy stanovené organizací SD Association pro rychlostní třídu UHS-I, v níž rychlost čtení dosahuje až 60 MB/s a zápisu 35 MB/s. Při těchto parametrech jsou paměťové karty SDHC UHS-I více než třikrát rychlejší než SDHC karty třídy 10. Produktová řada paměťových karet bude nabízet kapacity 8 GB, 16 GB a 32 GB. Hlavní zádrhel bude asi s cenou. 8GB verze byla oceněna na 2 836 Kč, 16GB na 5 700 Kč a 32GB dokonce na 11 430 Kč.

 


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud