Přejít k hlavnímu obsahu
Novinky

Nové fotoaparáty Panasonic Lumix z CESu

redakce 10.01.2012

Panasonic v rámci veletrhu CES 2012 představil několik nových modelů fotoaparátů. Jsou určeny hlavně pro milovníky ultrakompaktních a designových kabelkových modelů.

 

Lumix SZ1 a SZ7 – špičková optika a bohatá funkční výbava za skvělou cenu
Nová dvojice řady Lumix – SZ1 s 16 megapixely a čtrnáctimegový SZ7 obsahuje stabilizovaný objektiv renomované značky Leica v malém a elegantním těle a navíc za rozumnou cenu. V obou případech je možné se těšit na vynikající desetinásobný zoom odpovídající rozsahu 25-250 mm u klasického fotoaparátu. Nejkratší ohnisko 25 mm je širší než u běžných kompaktů, což ocení zejména milovníci krajinářských záběrů, fotografií architektury, skupinových portrétů apod. 250 mm na opačném konci pak umožňuje snadno fotografovat sportovní scény nebo zvířata ve volné přírodě. A jak je u značky optiky Leica zvykem, mohou se zájemci těšit také na vynikající kresbu a minimální zkreslení – o to se stará mimo jiné nová a vylepšená mechanická konstrukce objektivu.

Tím ovšem přednosti nové modelové řady nekončí. Oba zmíněné fotoaparáty jsou vybaveny vylepšeným systémem inteligentní automatiky, díky níž se uživatel může zcela soustředit na fotografovanou scénu a přístroj se sám postará o vše ostatní. Model SZ7 potěší i milovníky videozáznamů – natáčí v rozlišení Full-HD neboli 1080p, výstupní frekvence snímače činí 30 snímků za vteřinu a záznam se ukládá v moderním formátu AVCHD. Příznivci „počítačových“ formátů pak ocení možnost nahrávat v MP4. To celé si může dovolit skutečně každý, předpokládaná prodejní cena SZ1 by se měla pohybovat kolem 4 000 Kč a v případě vybavenější verze  SZ7 5 000 Kč.

Lumix S2 a S5 – stylový design a funkce pro mladé

Další dvojice kompaktních fotoaparátů je určena zejména mladým uživatelům. Modely s označením S5 a S2 nabízejí rozlišení 16 a 14 megapixelů, stylový design a zajímavou funkční výbavu. Objektiv je vybaven čtyřnásobným optickým zoomem s rozsahem odpovídajícím 28-112 mm, i zde se tedy zájemci mohou těšit na širokoúhlé ohnisko. Při fotografování ve zhoršených světelných podmínkách přijde vhod výkonný optický stabilizátor. Nechybí již zmíněný systém inteligentní automatiky iA, který sám vyhodnotí jak světelné podmínky, tak i charakter fotografovaného motivu. Podle toho pak nastaví optimální expoziční hodnoty. Oba fotoaparáty natáčejí videozáznamy ve vysokém rozlišení 720p. Především mladé uživatele pak jistě osloví snadná komunikace se sociálními sítěmi – fotografie lze snadno posílat z fotoaparátu na Facebook, videozáznamy zase na YouTube. Modely S5 a S2 budou k dostání za cenu kolem 2 000 Kč.

Lumix FS45 – elegance a kreativita

Zajímavý je i model FS45, který na první pohled přiláká pozornost nesmírně elegantním tělem v  barvě champagne. Jistě se tak bude líbit zejména slečnám a dámám, které jej mohou použít i jako svérázný módní doplněk. Stejně jako model SZ1 je i FS45 vybaven snímačem s 16 megapixely a kvalitním objektivem Leica, tentokrát s ještě širším ohniskem – pětinásobný zoom odpovídá 24-120 mm u klasického fotoaparátu. Samozřejmostí je optický stabilizátor a výkonná inteligentní automatika, v nabídce jsou ale i jiné zajímavé kreativní funkce. Šikovní fotografové si tak mohou hrát například s efektem. K dispozici je panoramatický záběr a hlavně nejrůznější možnosti kosmetických úprav a retuší pleti, což si opět jistě oblíbí zejména dámy. Pořídit si ho mohou za cenu kolem 3 000 Kč a jeho „odlehčenou“ variantu FS40 dokonce pod 3 000 Kč.

Všechny fotoaparáty budou k dispozici na českém trhu již od března 2012.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud