Přejít k hlavnímu obsahu

Otázky a odpovědi

faq-icon120 Chip DVD a ON-line DVD

Nedílnou součástí každého vydání je 8GB Chip DVD s plnými verzemi, výběry softwaru k článkům a exkluzivními licencemi AVG Internet Security. K dispozici je i On-line DVD, což je internetová verze fyzického disku Chip DVD.

REGISTRACE PLNÝCH VERZÍ:  U většiny plných verzí na Chip DVD je vyžadována registrace jejich licence, instalace programu a on-line aktivace získaného licenčního klíče na serverech výrobce. Jde zpravidla o 40 dní od data vydání časopisu (do konce následujícího měsíce). Například - plné verze z Chipu 05/2022, který vyšel koncem dubna, lze úspěšně registrovat / instalovat / aktivovat do konce května 2022. Upozorňujeme, že uvedené období se zpravidla týká jak registrace (získání licenčního klíče), tak i instalace programu, vložení licenčního klíče do programu a jeho aktivace po internetu. Přístup výrobců se liší a často bývá velmi striktní. Může tedy stát, že i když máte licenční klíč, který jste používali, tak s novou instalací programu se vám ho už nepodaří aplikovat, protože uplynula aktivační doba. Pro účely registrací z časopisu Chip důrazně doporučujeme si zřídit univerzální e-mail ve službě Google Mail. Tuzemské e-mailové služby často blokují registrační zprávy jako spam a registrační zprávy nedoručují.

Licence pro Chip: Není-li uvedeno jinak, jsou plné verze programů z Chipu určeny pro jeden nekomerční počítač (pro jednoho uživatele) bez nároku na bezplatný update a technickou podporu. Licence je určena pouze pro majitele příslušného vydání časopisu Chip a nesmí být dále distribuována nebo prodávána.

AVG Internet Security
Exkluzivní plná verze AVG Internet Security pro Chip dlouhodobě přináší čtenářům Chipu komplexní zabezpečení počítače. Licenci je nutné každý měsíc prodloužit novým licenčním klíčem, který lze snadno získat pomocí e-mailové adresy uvedené pravidelně v časopisu na straně 51 nebo na Chip DVD (případně v On-line DVD) v článku k programu AVG IS. Výbava AVG IS pro Chip je identická s aktuální verzí pro domácnosti v ceně 1 499 Kč včetně plných updatů programu a antivirových řetězců. Pro firemní zákazníky je určena verze Business.

Antivirová kontrola Chip DVD
Data Chip DVD (a On-line DVD) jsou před publikováním prověřena na výskyt virů následujícími aktualizovanými produkty: Kaspersky AV, Norton AV, AVG/Avast IS, BitDefender IS, ESET/NOD32, Panda Protection, Malwarebytes a SecureAPlus, který využívá 12 nevýznamnějších on-line antivirových enginů. Datum skenování je uvedeno v každém vydání časopisu. V případě, že váš antivir zahlásí u některého souboru podezření nebo poplach, může to být způsobeno skutečným problémem, který se v datech objevil v průběhu času aktualizací a vylepšením detekce antiviru, nebo jen zapnutou hloubkovou heuristickou analýzou (ESET, AVG). Ta je velmi citlivá na jakékoliv náznaky podezřelého chování a kombinaci znaků nebo nahlásí tzv. potenciálně nebezpečnou aplikaci nebo tzv. riskware. Většinou jde o problém neošetřeného kódu programu, který může být teoreticky zneužit a způsobit problém nebo když program nebo jeho instalátor nabízí možnost volitelné instalace dalších programů výrobce (vyhodnoceno jako adaware). Samotný program nemusí být nutně zavirovaný (např. typické hlášení u antiviru). Pokud chcete mít jistotu, doporučujeme antivirové skenování pomocí serveru www.virustotal.com, kam příslušný soubor zašlete na kontrolu a obratem vidíte jeho stav z pohledu více než 60 antivirů. Software, u kterého si nejste jisti bezpečností, určitě nepoužívejte! Vydavatel nenese žádnou zodpovědnost za ztrátu dat nebo jakékoliv jiné poškození v důsledku používání programů z Chipu.

Fyzický Chip DVD je nečitelný
Pokud zjistíte, že některý z nově zakoupených disků Chip DVD je v mechanice nečitelný, máte nárok na výměnu. Náhradní DVD zasíláme obratem poštou na základě žádosti zaslané na e-mailovou adresu reklamacedvd@chip.cz, kde krátce popíšete váš problém, uvedete číslo vydání časopisu a vaši poštovní adresu. Pokud jste předplatitel, využijte raděj pohodlný přístup ke službě On-line DVD, což je kompletní Chip DVD na internetu.

Fyzický Chip DVD se nespustí
Prohlížení obsahu Chip DVD můžete spustit přes Průzkumníka. Najděte vaši mechaniku s Chip DVD a spusťte soubor start.htm.

 

Předchozí část článkuPokračování článku