Rezervace přes www.bookio.cz se díky tomu hostům vyplatí již od útraty 333 Kč za celý stůl a například při nejběžnější rezervaci na večeři pro čtyři osoby za 2000 Kč ušetří 500 Kč. „Změna je logickým pokračováním fungování Bookia směrem k hostům. Využíváme při ní rezervačního systému, který již máme vyvinutý, a slevu nabízíme jen do podniků, které jsou opravdu zajímavé. Převážná většina z nich poskytuje takto vysokou slevu jen na Bookiu, takže jinde se do nich hosté za takto výhodných podmínek nemohou rezervovat,“ vysvětluje ideu zakladatel Lunchtime a Bookia Igor Třeslín.
Koncept nového Bookia je jasně daný. Na www.bookio.cz je možné si rezervovat místo ve vybraných restauracích s výraznou slevou na celou útratu. Sleva je nastavena jednotně na 30 % a vztahuje se na všechno ze stálé nabídky restaurace bez omezení. Rezervace míst probíhá výhradně online přes Bookio.cz, kde jsou v nabídce jen časy, pro které podnik výhodnou rezervaci nabízí. Už od spuštění jsou přitom v nabídce Bookia velmi oblíbené podniky jako Na kopci, Na konci, Peter´s Burger Pub nebo TGI Friday´s.
Za celou rezervaci bez ohledu na počet osob zákazník Bookiu zaplatí 99 Kč (rovněž online). Díky online rezervaci pak vše probíhá bez voucherů – po příchodu do podniku již personál o hostovi ví a vše se projeví jen slevou na závěrečném účtu. Žádné tisknutí voucherů nebo dohady s obsluhou, na co se sleva vztahuje. „Každý, kdo umí počítat a má rád dobré jídlo, je cílovou skupinou nového Bookia. Mimořádně zajímavé je typicky pro rodinné oslavy, večeře s přáteli, ale také obchodní schůzky, pro něž nové Bookio nabízí dostatek odpovídajících podniků,“ dodává Igor Třeslín.
Online rezervační systém pro restaurace, který dosud fungoval pod značkou Bookio, pokračuje v obchodní činnosti nadále beze změny.