Přejít k hlavnímu obsahu

Výměna baterie smartphonu

visualio 16.08.2023

Ukážeme vám na příkladu iPhonu 8 krok za krokem, jak si můžete baterii vyměnit sami. A telefon zase vydrží jako zamlada.

Chip 08/2023:  Z ekonomického hlediska je to šílenství a z ekologického hlediska je to naprosto nezodpovědné, miliony mobilních telefonů se vyměňují už po dvou až třech letech. Podle loňské studie společnosti Bitkom používá smartphone déle než dva roky pouze 16 procent soukromých kupujících. A pouze osm procent používá mobilní telefon déle než tři roky. Jedná se o zlověstný trend, který podporují mobilní operátoři a výrobci smartphonů. Koneckonců, po 24 měsících je tu lákadlo v podobě nové smlouvy, včetně novějšího smartphonu.

V obsáhlém návodu textu vám ukážeme, jak vyměnit baterii iPhonu 8. Elegantní smartphone byl uveden na trh již koncem roku 2017, ale společnost Apple jej stále podporuje novými verzemi systému i bezpečnostních záplat. Dokonce i základní verze stála v době uvedení na trh 21 000 Kč, je tedy těžké se takového zařízení jednoduše zbavit jen proto, že baterie už není stoprocentní. Tím spíše, že výkon, displej i fotoaparát také odpovídají dnešním nárokům a ovládání je stále velmi zábavné. Totéž platí i pro mnoho kvalitních mobilních telefonů. I zde by se vyplatilo provést upgrade baterie. Náš návod tedy můžete brát jako vzor pro mnoho dalších modelů mobilních telefonů a budeme rádi, když jej vyzkoušíte na svém smartphonu.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud