Přejít k hlavnímu obsahu
časopis
Prolistovat ukázku

Listopad 2022

Listopadový Chip v prodeji od 19. října 2022.

Chip je možné číst v tištěné nebo v digitální podobě na mobilech, tabletech a počítačích.

čtenář

Pokud nechcete každý měsíc myslet na koupi časopisu, objednejte si rovnou cenově výhodné předplatné! Navíc dostanete dárek dle výběru.

chci předplatné

Co se v tomto čísle dočtete

Malé krabičky s vysokým výkonem

PDF z Chipu 11.22

Každý, kdo celý den sedí u počítače, potřebuje výkonný stroj s dobrou portovou výbavou. Nemusí však být nutně umístěn v objemné kovové skříni pod stolem. Ideální alternativou jsou stylovější, tišší i prostorově a energeticky úspornější Mini PC. Většina těchto malých počítačů dnes vypadá elegantně, takže na pracovním stole neudělají ostudu a v případě potřeby je možné je schovat za monitor. Výraznou výhodou je navíc téměř bezhlučný provoz. 

Windows 11 bez zbytečností

PDF z Chipu 11.22

Dříve bylo často obtížné sehnat instalační médium operačního systému Windows. Dnes už je to ale tak, že Microsoft poskytuje všechny potřebné ISO soubory volně ke stažení. To znamená, že si operační systém Windows můžete nainstalovat velmi snadno a během chvilky. Zároveň se ale s Windows do počítače dostane spousta věcí, které dost možná nepotřebujete nebo prostě přímo nechcete. Kromě toho jsou i hardwarové požadavky instalace systému Windows 11 poměrně náročné. Proto vám ukážeme, jak si můžete vytvořit vlastní, personalizovaný ISO soubor, pomocí něhož bude možné nainstalovat systém Windows 11, který nebude obsahovat žádné zbytečnosti a který nevyžaduje TPM ani Secure Boot. Vyžaduje to sice trochu ruční práce, ale stojí to za to.

Srovnávací test Bluetooth sluchátek s ANC

PDF z Chipu 11.22

True-Wireless sluchátka jsou u milovníků hudby stále oblíbenější, ale pro ty, kdo chtějí skutečně vynikající zvuk a velmi dobrý komfort při nošení doma i na cestách, je jedinou možností sáhnout po „pořádných“ Bluetooth sluchátkách – nejlépe s vestavěným potlačením hluku, tzv. ANC (Active Noise Control). V testovací laboratoři jsme si poslechli a vyzkoušeli 30 takovýchto sluchátek a důkladně je prověřili. Získali jsme tak dobrý přehled o nejdůležitějších modelech, které v současnosti nabízejí velké značky od Applu přes Sony až po Sennheiser.

Bezpečnostní tipy od bezpečnostních úřadů

PDF z Chipu 11.22

Bezpečnostní úřady většinou definují pět základních prvků IT bezpečnosti, které byste si měli osvojit. Týkají se aktualizací, hesel, ochrany proti virům a firewall brány. Chip vám ukáže, jak můžete tyto prvky konkrétně implementovat v praxi. Máme pro vás také tipy pro to, jak se bezpečně pohybovat po internetu, jak si zabezpečit domácí Wi-Fi síť, nebo jak zabezpečit chytrý telefon.


Obsah časopisu:


Starší čísla


všechna čísla

doporučujeme


články odjinud