Přejít k hlavnímu obsahu

AntiLogger

Martin Kučera 21.01.2024
Zdroj: Chip

AntiLogger ochrání citlivé údaje před špehovacími programy a nástroji, které zaznamenávají aktivity uživatele na počítači a snaží se získat důvěrné informace. Plná verze - Chip 02/2024.

Pokud sháníte aktivní štít, kterýzobrazí seznam procesů běžících na počítači a označí podezřelé aktivity, zkuste tento nástroj.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Jedním z nástrojů špehování, které nenápadně sledují aktivity uživatele na počítači, kradou citlivé údaje a odesílají je útočníkům, jsou tzv. loggery. Abelssoft AntiLogger slouží k vyhledávání a odstraňování tohoto spywaru. Ten zejména zaznamenává běžnou činnost a komunikaci uživatele s počítačem nebo internetem. Nejznámější variantou jsou keyloggery, které zaznamenávají každý stisk klávesy. Další variantou je například způsob zcizení hesel ze schránky během jejich přenosu mezi programem, kde je máte uložená, do přihlašovacího formuláře na internetové stránce. Může jít také o zcizení screenshotů dění na obrazovce, záznamu z webkamery nebo mikrofonu vašeho počítače. Tento druh nebezpečných škůdců může i kompletně odposlouchávat vaši komunikaci se světem, včetně údajů zadávaných do internetového bankovnictví, při jiných finančních operacích nebo při přihlašování do různých služeb a sociálních sítí.Abelssoft představuje bezpečnostní program, který dokáže odmaskovat a deaktivovat loggery dříve, než získají citlivá uživatelská data. Kromě moderního programového rozhraní nabízí tato nová verze uživatelům také velkou nápovědu - ne každý program, který se chová podivně, je současně i loggerem. S novým průvodcem hodnocení reputace programů jsou nyní uživatelé mnohem lépe vybaveni pro zodpovědné rozhodování, co je škodlivý program a co ne. AntiLogger je vhodným doplňkem zabezpečení počítače. Je velmi jednoduchý na ovládání, které se skládá ze dvou kroků – vyhledat a odstranit.

Časově neomezená plná verze programu v ceně 500 korun, která je shodná s aktuální prodávanou licencí, ovšem bez možnosti updatu a technické podpory. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce února 2024.

Plná verze | On-line registrace | AJ, NJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.abelssoft.net

Úvodní sken počítače se spustí ihned po prvním spuštění programu AntiLogger. Automatické vyhledávání se provede po každém spuštění Windows. Jakmile je vyhledávání hotovo, objeví se obrazovka s výsledkem a hodnocením nebezpečnosti procesů.

Pokud jste přesvědčeni, že daná aplikace je od důvěryhodného zdroje a není pro vás škodlivá, můžete u ní kliknout na »Ignore« a AntiLogger ji vypustí z budoucích vyhledávání.

Program obsahuje rozsáhlou nápovědu pro vysvětlení fungování a nebezpečnosti různých typů spywaru.

První sken se spustí ihned po prvním spuštění programu. Ve výchozím stavu je také nastaveno automatické vyhledávání po každém spuštění vašeho stroje. Nemusíte však mít strach, že by vás to znatelně brzdilo, vyhledávání probíhá na pozadí a není nijak extrémně náročné na výkon počítače. Jakmile je vyhledávání hotovo, objeví se obrazovka s výsledkem. Pokud program něco našel, bude vás o tom informovat. V okně se seznamem potenciálně škodlivých aplikací vás čeká jejich prozkoumání a rozhodnutí, které nechat a které odstranit. Pokud jste přesvědčeni, že daná aplikace je od důvěryhodného zdroje a není pro vás škodlivá, můžete u ní kliknout na »Ignore« a Antilogger si jí nebude všímat. Pokud si nejste jistí, můžete kliknout pro více informací na »Browse more information«. Aplikace můžete buď vypnout tlačítkem »Kill« nebo jim zamezit v příštím spuštění »Stop process permanently form starting«. Poslední možnost jak spustit sken na loggery je kliknout na ikonu programu v systémové liště vedle hodin.

Všechny plné verze na Chip DVD 02/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud