Přejít k hlavnímu obsahu

Nero TuneItUp PRO

Martin Kučera 20.03.2024
Zdroj: Chip

Nero TuneItUp je přehledný program na optimalizaci a vyčištění počítačů s Windows. Nabízí ale i hodně možností, jak ušetřit spoustu místa na disku. Plná verze - Chip 04/2024.

Nero TuneItUp sice neprovádí tak hlubokou optimalizaci a čištění systému jako pokročilejší nástroje, ale zase je velmi dostupný i méně zkušeným uživatelům.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Nero se již dlouho nezaobírá jen softwarem na vypalování optických médií. Mezi klíčové produkty tohoto německého výrobce patří i Nero TuneItUp, program z kategorie čisticích a optimalizačních nástrojů. Základní funkce programu slouží k vyhledání a odstranění zbytečných dat na disku počítače, odstranění pozůstatků po surfování na internetu a vyčištění registru od nepotřebných či poškozených záznamů. Další nástroje slouží ke zrychlení startu počítače odstraněním zbytečných, automaticky spouštěných programů a služeb, úspoře energie zastavením nepotřebných procesů na pozadí operačního systému nebo naopak k okamžitému zvýšení výkonu bez ohledu na energetickou efektivitu. Většina funkcí Nero TuneItUp je dostupná přímo z hlavního okna programu a není třeba je dále konfigurovat. Údržba počítače díky tomu funguje bezpečně a téměř automaticky. V tištěném Chipu jsme připravili rozsáhlý popis programu.

Roční plnou verzi programu Nero TuneItUp PRO v ceně 1 100 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních omezení včetně průběžných aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce dubna 2024.

Plná verze | On-line registrace | ČJ, AJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
https://www.nero.com

Ve výchozím okně „Smart Check“ můžete provést komplexní kontrolu počítače a pak postupně vyřešit zjištěné problémy. Nero TuneItUp umí například odstranit zbytečná data, vyčistit z prohlížečů pozůstatky po surfování na internetu nebo třeba uklidit v registru.

Nero TuneItUp pomůže i se zlepšením ochrany soukromí při surfování na internetu. Nejdůležitější funkce jsou již ve výchozím nastavení aktivovány, další sledovací prvky můžete zastavit ruční úpravou konfigurace. Na stejném místě lze blokovat i přístup aplikací ke komponentám systému Windows.

Pomocník s odinstalováním nepoužívaného softwaru vám usnadní práci tím, že nemusíte spouštět průvodce odinstalováním pro každý program zvlášť a vyhnete se i nekonečnému klikání. Další nástroje vám pomohou vyhledat duplicitní nebo velké soubory.

Nero TuneItUp obsahuje nejen nástroje na vyčištění disku a vyladění výkonu počítače, ale také řadu šikovných funkcí, se kterými se můžete zbavit zbytečných dat ve vašem stroji. Velmi šikovný je především „Uninstall Wizard“ na hromadnou odinstalaci nepotřebného softwaru. Dále nechybí „Duplicate Finder“ na vyhledání duplicitních souborů a pak také „Smart Disk View“, funkce, která zobrazí největší soubory a složky na disku a pomůže vám ta s jejich identifikací a následným smazáním či archivací.

Všechny plné verze na Chip DVD 04/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud