Přejít k hlavnímu obsahu

Winxvideo AI

Martin Kučera 20.03.2024
Zdroj: Chip

V programu Winxvideo AI je možné vylepšovat videa nebo fotky pomocí technologie umělé inteligence a odstranit tak jejich nejčastější vady. Plná verze - Chip 04/2024.

Roztřesené video nebo fotka s nízkým rozlišením? Pro umělou inteligenci to není žádný problém a během chvilky vám dodá mnohem kvalitnější výstup.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

Winxvideo AI je pokročilý nástroj na zpracování videí a obrázků, který pro jejich vylepšování využívá technologii umělé inteligence i výpočetní výkon grafického procesoru počítače. Hlavním tahákem programu Winxvideo AI je možnost zlepšit obraz roztřesených a rozmazaných videí nebo videozáznamů v nízkém rozlišení. Po výběru videa a použité funkce provede Winxvideo AI analýzu videozáznamu a rovnou vám nabídne náhled výsledku v rozděleném okně nebo v režimu dvou oken s videem vedle sebe. Pak můžete upravovat parametry vylepšení a průběžně kontrolovat výsledek. Velkou výhodou je přitom možnost využití výkonu grafického procesoru, která úpravy videozáběrů značně urychluje. Funkce „Frame Interpolation“, tedy dopočítávání snímků videa pro plynulejší pohyb nebo možnost zpomalení záběrů, pak bez podpory GPU není vůbec k dispozici. Druhou funkcí s podporou umělé inteligence je možnost zvětšování rozlišení fotografií, při kterém AI za pomoci výkonu grafického procesoru dopočítává potřebné pixely. V nastavení je možné určit, zdali se jedná o reálnou fotografii nebo kreslený obrázek, stejně jako měřítko zvětšení a formát výstupu.

I pokud vás funkce na vylepšení fotek a videí s pomocí AI příliš nezajímají, může být pro vás program Winxvideo AI velmi užitečný. Slouží totiž také k vzájemné konverzi desítek běžně používaných formátů videa. Stačí přitom jen vybrat soubory s videem k převodu a zvolit výstupní formát. Připravené profily obsahují běžná nastavení, včetně předvoleb pro konverzi filmů do smartphonů a tabletů i dalších zařízení. Parametry výstupních souborů můžete samozřejmě upravit i podle vlastních preferencí. Vedle rozlišení obrazu a poměru stran lze nastavovat např. datový tok obrazové a zvukové složky, použitý kodek a další parametry kvality výstupu. Užitečná je také možnost uložení samostatné zvukové stopy a snímků z videa.Ale to stále ještě není všechno. Winxvideo AI umí také stahovat videa ze serverů jako YouTube na základě jejich URL adresy a rovněž zvládne pořizovat videozáznam z pracovní plochy počítače nebo připojené webkamery (i v kombinaci obojího).

Roční plnou verzi programu Winxvideo AI v ceně 1 000 korun můžete po aktivaci používat bez funkčních omezení včetně průběžných aktualizací, ovšem bez nároku na technickou podporu a upgrade. Licence je určena pro jeden nekomerční počítač a nesmí být dále distribuována nebo prodávána. Období provedení registrace, instalace a aktivace je zaručeno do konce dubna 2024.

Plná verze | On-line registrace | AJ, NJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.winxdvd.com

Výsledek funkcí na vylepšení je vidět na první pohled. V rozděleném náhledu můžete porovnat stav před a po optimalizaci s využitím AI a pak dále upravovat parametry algoritmů použitých k úpravě videoklipu. Pak si můžete zvolit výstupní formát a jeho parametry.

Také při zvětšování rozlišení fotografií pomocí umělé inteligence můžete ihned v náhledu zkontrolovat výsledek. Zpracování fotek s pomocí AI může probíhat i dávkově u celých sérií snímků a vlastní předvolby nastavení si můžete uložit pro opakované použití.

Také další funkce programu Winxvideo samozřejmě souvisí s videem. Užitečná je především možnost dávkové konverze videí do zvoleného formátu s automaticky provedenými úpravami nebo aplikováním filtrů, stahování videí z internetových serverů i záznam videa z plochy a webkamery.

Plná verze programu Winxvideo AI pro čtenáře Chipu má oproti komerční variantě aplikace jistá omezení, která vás ale možná nebudou příliš trápit. Například video je možné upscalovat na rozlišení HD a zvýšit jeho snímkovou frekvenci na 60 fps, zatímco placená verze programu zvládne až 4K a 480 fps. K dispozici jsou také jen omezené možnosti úprav a počet AI modelů pro vylepšení kvality, stabilizace a plynulosti videa. Tato verze také postrádá možnost průběžného trénování modelů strojového učení.

Všechny plné verze na Chip DVD 04/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud