Přejít k hlavnímu obsahu

Bezpečnostní kontrola Windows

Radek Kubeš 09.11.2023
Zdroj: GettyImages

Výchozí nastavení zabezpečení Windows je v každém počítači stejné. Můžete ale konfiguraci upravit a tím posílit ochranu, minimalizovat prostor pro útoky a učinit svůj počítač prakticky neprůstřelným.

Chip 04/2024: Zabezpečení Windows je lepší než jakou má pověst, přinejmenším bezpečnostní funkce integrované do operačního systému jsou poměrně rozsáhlé. Zásadní problém ale spočívá v tom, že se Windows dodávají jako oblek z konfekce. A tak musí padnout každému – ať už jde o školní notebook nebo soukromý či firemní počítač. 

Jen ve větších firmách jsou Windows před předáním počítače zaměstnancům obvykle rozsáhle přizpůsobeny a technická podpora aktivuje všechny dodatečné ochranné funkce, které jsou ve výchozím nastavení vypnuté. Soukromí uživatelé to ale dělají jen zřídka. Přitom lze Windows proti útokům z internetu velmi dobře chránit i pomocí vestavěných funkcí. 

V článku vám vysvětlíme, jak lze pomocí vestavěných nástrojů a správných akcí zvýšit zabezpečení Windows, jak konkrétně omezit prostor pro potenciální útoky a jak posílit ochranu důležitých dat. Vše se dočtete v dubnovém Chipu. Je v prodeji od 27. 3.

Další témata Chipu 04/2024


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud