Přejít k hlavnímu obsahu

NoxPlayer 7

Martin Kučera 17.04.2024
Zdroj: Chip

NoxPlayer je emulátor systému Android, ve kterém si můžete zvolit i použitou verzi tohoto operačního systému. Funguje pak jako v mobilu či tabletu. Free verze - Chip 05/2024.

Chcete si zahrát mobilní hry na počítači? A používat zde androidové aplikace, které nemají alternativu pro Windows? Pak potřebujete emulátor Androidu.

Plnou verzi programu je možné pořídit on-line prostřednictvím nákupu digitálního Chipu za 115 korun. Díky tomu získáte přístup k On-line DVD, kde najdete informace k programu a registraci licence.

NoxPlayer je bezplatně použitelný, populární emulátor Androidu, který umožňuje spouštět aplikace a hry určené pro tento mobilní operační systém i na počítačích s Windows. Emulátor NoxPlayer je známý především svým zaměřením na hraní her, kdy nabízí funkce optimalizované pro plynulý chod a výkon i velmi náročných herních titulů. Mezi funkce optimalizované pro hraní her patří mapování klávesnice a gamepadu, podpora vysokého rozlišení a FPS, možnost spouštění více instancí emulátorů současně nebo záznam her. NoxPlayer má intuitivní rozhraní, se kterým si poradí i začátečníci, a aplikace i hry se stahují prostřednictvím Obchodu Google Play, stejně jako v androidových smartphonech. Pro použití emulátoru je potřeba jen procesor s podporou virtualizace, která musí být aktivovaná v BIOS/UEFI. Tuto podmínku ale splňuje většina současných počítačů.

Free verzi programu NoxPlayer můžete používat bez funkčních a časových omezení. Program je k dispozici zcela zdarma.

Free verze | Bez registrace | AJ | Windows 7-11 (32/64 bit)
www.bignox.com

NoxPlayer nabízí celou řadu nastavení, například můžete zvýšit výkon emulátoru, když mu přidělíte více procesorových jader i operační paměti. Dále si můžete například zvolit mezi zobrazením ve stylu tabletu nebo displeje mobilního telefonu, včetně nastavení rozlišení.

Po přihlášení k vašemu účtu Google je možné z Obchodu Play stahovat a instalovat aplikace a hry, které pak můžete spouštět v celoobrazovkovém režimu a ovládat klávesnicí a myší. Některé tituly jsou podporovány pouze v 64bitové verzi Androidu, kterou NoxPlayer na kliknutí spustí.

NoxPlayer umí emulovat různé verze Androidu a také dokáže spouštět více instancí virtualizovaného operačního systému současně – záleží co zvládne hardware vašeho počítače. Ke správě různých instancí Androidu slouží nástroj Nox Asst, instalovaný společně s emulátorem.

Snad nejznámějším emulátorem Androidu je aplikace BlueStacks. Po přihlášení k účtu Google je možné do BlueStacks instalovat aplikace a hry z Obchodu Play a používat je podobně jako ve smartphonu či tabletu. Rovněž lze instalovat aplikace v podobě APK balíčků. Ovládání zajistí klávesnice a myš, ale podporovány jsou i dotykové displeje. Androidový emulátor BlueStacks má několik různých verzí, mezi nimi i BlueStacks X, verzi určenou výhradně pro hraní androidových her. Zajímavé je, že s BlueStacks X nemusíte hry stahovat do počítače, ale lze je hrát v cloudu, tedy bez lokální instalace. Tím ušetříte místo na disku, ale neobejdete se bez připojení k internetu.

Všechny plné verze na Chip DVD 05/2024.


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud