Přejít k hlavnímu obsahu

Ne úplně nové, ale (téměř) stejně dobré

Pavel Trousil 22.04.2024
Zdroj: Freepik

Pořízením použitého hardwaru místo nového můžete ušetřit spoustu peněz. Ale ne každé starší zařízení je opravdu hodno doporučení. Ukážeme vám, jak najít nejvýhodnější nabídky a kde číhají nástrahy.

Chip 05/2024: Opravdu musí nový mobilní telefon stát přes 25 000 Kč? A je nutné utratit malé jmění za elegantní, ultraplochý notebook? Každý, kdo vidí, jak rychle klesají ceny hardwaru, jakmile se na trhu objeví nástupnický model, o tom asi začne přemýšlet. A to tím spíše, že ceny klesají i v případě, kdy novější zařízení ani není k dispozici. Takže jestli nemusíte mít zrovna nejnovější model nebo vám nevadí mít hardware po někom, pak je čas podívat se po bazarech, které u nás mají tradici. 

Obchod s použitým zbožím výrazně roste. Silný růst je podporován jak trendem udržitelnosti, tak i inflací. Nabídka sahá od módy až po zboží pro domácnost a elektroniku. V posledně jmenované kategorii je trh obzvláště zajímavý kvůli vysokým cenám nového zboží a obrovskému množství produktů mezi lidmi. A nejsou tu jen bazary, ale i například e-shopy, které nabízejí například repasované notebooky a počítače. Po zajímavých nabídkách jsme se rozhlédli za vás a najdete je v Chipu 5/5024. 

Další témata Chipu 05/2024
 


Máte k článku připomínku? Napište nám

Sdílet článek

Mohlo by se vám líbit








Všechny nejnovější zprávy

doporučujeme


články odjinud